Verder naar inhoud

Schade aan gebouwen en objecten

Herstel met een aannemer via het IMG

U doet een schademelding voor de schade die u heeft ontdekt aan uw woning of ander gebouw. We hebben verschillende manieren van afhandelen van schade. Wilt u het herstel laten regelen? U kunt schade herstellen met een aannemer via het IMG. Dan regelen wij het herstel voor u. Hierbij doen we geen onderzoek naar de oorzaak tot een maximumbedrag van 60.000 euro.

In het kort  

 •  Wij regelen alle zaken rondom het herstel voor u. 
 • Wij controleren samen met u het opgeleverde werk. 
 • Wij dragen het risico bij onvoorzien meerwerk en facturatie.  
 • Schades worden in één keer hersteld.  
 • U heeft een onderhoudstermijn van zes maanden bij het IMG.
 • Na oplevering hebben wij een onderhoudstermijn van 6 maanden om eventuele gebreken na herstel voor u op te lossen. 
 • Ontdekt u na zes maanden toch gebreken aan het herstel? U heeft vijf jaar garantie bij de aannemer zelf.  
KVDV 20220127 Herstel In Natura 17 1920

Hoe worden schades beoordeeld en vergoed? 

Wij vergoeden de kosten voor het herstel van nieuwe schades die door mijnbouw kunnen zijn veroorzaakt tot een bedrag van maximaal 60.000 euro.  Hierbij doen wij geen verder onderzoek naar de oorzaak van schades.  

Schades die eerder beoordeeld zijn en schades die niet door mijnbouw veroorzaakt kunnen zijn, zoals afbladderende verf of houtrot, komen niet voor herstel in aanmerking. 

 Alle schades willen we in één keer afhandelen. U heeft vijf jaar de tijd om eventuele nieuwe schades te melden en te laten beoordelen. Tot een maximumbedrag van 60.000 euro worden schades meegenomen in de herstelwerkzaamheden.   

Daarna kunt u voor uw kadastraal object, vaak uw adres, alleen weer schades melden na een beving van ten minste 5 mm/s. 

Aannemers 

Wij maken gebruik van geselecteerde aannemers. Het is daarom bij herstel met een aannemer via IMG niet mogelijk om uw eigen aannemer te kiezen. U vindt de namen van de aannemers op onze website. Wilt u zelf uw aannemer kiezen? Dan is herstel met eigen aannemer mogelijk interessant voor u. 

Meerwerk 

Wilt u werkzaamheden laten doen die niet in het adviesrapport staan? In overleg en voor eigen rekening is veel mogelijk. Dit kunt u bespreken met de aannemer. 

Oplevering en afronding 

We streven ernaar om alle herstelwerkzaamheden binnen zes maanden na het besluit op uw aanvraag af te handelen. Voor het herstel hebben we een aantal aannemers klaarstaan. Hoelang het precies duurt, is afhankelijk van hoeveel schades er zijn en hoe complex de schade is. 

Hoe werkt het?

 • Stap 1

  Keuze voor herstel

  U heeft van ons bericht ontvangen dat u een keuze kunt maken voor de afhandeling van uw aanvraag. Via Mijn dossier of uw zaakbegeleider geeft u aan dat u uw mijnbouwschade wilt afhandelen met een aannemer via het IMG. In Mijn dossier ziet u of uw aanvraag geschikt is voor Herstel met aannemer via het IMG. Niet alle aanvragen komen hiervoor in aanmerking. 

 • Stap 2

  Vaststellingsovereenkomst

  Als uw aanvraag geschikt is voor Herstel met aannemer via het IMG, dan krijgt u een vaststellingsovereenkomst. U ondertekent en parafeert de overeenkomst en stuurt deze naar ons terug. Daarna ontvangt u een besluit als bevestiging. Daarna dragen wij de schadeafhandeling over aan het Bouwbureau van het IMG. 

 • Stap 3

  Herstelwerkzaamheden

  Het Bouwbureau of de aannemer maakt samen met u de planning voor het herstel en bespreekt welke schade we herstellen, wanneer de aannemer bij u langskomt en hoelang de werkzaamheden ongeveer duren. De herstelwerkzaamheden beginnen als de wettelijke bezwaartermijn van zes weken voorbij is. De aannemer gaat aan de slag en houdt tijdens het herstel contact met ons Bouwbureau. 

 • Stap 4

  Oplevering

  Samen met u controleren we of de schade goed is hersteld. Na de werkzaamheden stuurt de aannemer de factuur naar ons. We geven een onderhoudstermijn van zes maanden op het herstel. Daarna staat de aannemer nog vijf jaar garant voor eventuele gebreken van de herstelde schades.