Verder naar inhoud

Schade aan gebouwen en objecten

Voorinschrijving aanvullende vaste vergoeding

Bent u eigenaar van een gebouw waarvoor (in totaal) minder dan € 10.000 aan schadevergoeding is toegekend? Dan komt u misschien in aanmerking voor de aanvullende vaste vergoeding. Deze start vanaf eind 2024. U kunt alvast een voorinschrijving doen, zodat u sneller een aanvraag voor de aanvullende vaste vergoeding kunt doen.

In het kort

  • Eerder aan de beurt als de aanvullende vaste vergoeding start vanaf eind 2024.
  • De voorinschrijving is geen aanvraag. U krijgt bericht wanneer u de aanvraag kunt doen.
  • Bij de voorinschrijving controleren we niet of u aan de voorwaarden voor de aanvullende vaste vergoeding voldoet.

Voor wie?

  • Woningeigenaren die (in totaal) minder dan 10.000 euro aan vergoeding hebben ontvangen van NAM, CVW, TCMG of IMG voor de schade aan het gebouw én die nog geen aanbod voor de vaste vergoeding van € 10.000 hebben gehad. Vergoedingen van oud-eigenaren tellen ook mee.
  • Eigenaren van kleine gebouwen en objecten die (in totaal) minder dan € 5.000 aan schadevergoeding kregen van NAM, CVW, TCMG of IMG én nog geen keuze kregen voor de vaste vergoeding. Vergoedingen van oud-eigenaren tellen ook mee.
  • Woningeigenaren met herhaalschade. Als u een schademelding wilt doen, kunt u in plaats daarvan ook kiezen voor de voorinschrijving van de aanvullende vaste vergoeding. Vooral geschikt als u (weinig) nieuwe schade heeft en in het verleden een lage schadevergoeding op het adres heeft ontvangen.

Hoe werkt het?

Als u een schademelding wilt doen, kunt u in plaats daarvan ook kiezen voor de voorinschrijving van de aanvullende vaste vergoeding. Vooral geschikt als u (weinig) nieuwe schade heeft en in het verleden een lage schadevergoeding op het adres heeft ontvangen.

Voorwaarden

Om gebruik te maken van de aanvullende vaste vergoeding gelden een aantal voorwaarden. Wij weten bij de voorinschrijving niet of u aan deze voorwaarden voldoet. Pas als u de aanvraag voor de aanvullende vaste vergoeding doet vanaf eind 2024 kunnen we controleren of u aan alle voorwaarden voldoet.

U vindt alle voorwaarden hier

Waarom een voorinschrijving?

Als u zich nu inschrijft, zit u bij de groep die vanaf eind 2024 als eerste een aanvraag kan doen. Als u aan de voorwaarden voldoet, ontvangt u dus sneller een aanvullende vergoeding. Wij verwachten dat u met de aanvullende vaste vergoeding meestal eerder een besluit krijgt dan bij een afhandeling op maat.

We verwachten dat er veel voorinschrijvingen komen. We gaan de voorinschrijvingen daarom waarschijnlijk per gemeente afhandelen. Vervolgens zetten we de aanvraag voor de aanvullende vaste vergoeding ook per gemeente open voor inwoners die geen voorinschrijving hebben gedaan.

Hoe werkt het?

U start in Mijn dossier een nieuwe aanvraag voor de schade aan uw gebouw. U kiest voor de inschrijving van de aanvullende vaste vergoeding, in plaats van voor herstel of een financiële vergoeding op maat. U controleert uw gegevens en verstuurt het formulier. Als u kiest voor de voorinschrijving, kunt u voor dat adres niet tegelijkertijd een aanvraag doen voor herstel of een financiële vergoeding op maat.

Als vanaf eind 2024 de aanvullende vaste vergoeding kan worden aangevraagd, ontvangt u als eerste bericht.