Verder naar inhoud

Immateriële schadevergoeding

Extra informatie

De geschiedenis van de gaswinning in het Groningenveld en de impact daarvan op de leefomgeving van Groningers en Drenten is decennia oud. Het voert te ver deze hier te beschrijven. Het leed dat de bodembeweging door gaswinning veroorzaakte is in elk geval al langere tijd onderwerp van debat en procedures. Dat mondt nu onder andere uit in een Smartengeldregeling bij het IMG.

Ontstaan van de regeling

De geschiedenis van de gaswinning in het Groningenveld en de impact daarvan op de leefomgeving van Groningers en Drenten is decennia oud. Het voert te ver deze hier uitgebreid te beschrijven. Het leed dat de bodembeweging door gaswinning veroorzaakte is in elk geval al langere tijd onderwerp van debat en procedures. Dat heeft geleid tot een Smartengeldregeling bij het IMG.

Meer over Ontstaan van de regeling

Adviezen en uitspraken

Wilt u meer achtergrondinformatie en documenten over immateriële schade inzien? Dat kan.

Meer over Adviezen en uitspraken

Toelichting op immateriële schade in Nederland voor Groningen

Hieronder beschrijven we het onderzoek dat we hebben gedaan om te komen tot een regeling voor vergoeding van immateriële schade voor Groningen.

Meer over Toelichting op immateriële schade in Nederland voor Groningen

IMS aanvragen via IMG of DeHaan Advocaten

Een aantal van u zijn aangesloten bij DeHaan Advocaten om een vergoeding voor immateriële schade te ontvangen van de NAM. DeHaan Advocaten heeft in januari 2024 aangekondigd dat iedereen rond de zomer een persoonlijk voorstel kan verwachten.

Meer over IMS aanvragen via IMG of DeHaan Advocaten