Verder naar inhoud

Immateriële schadevergoeding

IMS aanvragen via IMG of DeHaan Advocaten

Sommige mensen zijn aangesloten bij DeHaan Advocaten om een vergoeding voor immateriële schade te ontvangen van de NAM. DeHaan Advocaten heeft aangekondigd dat iedereen rond de zomer een persoonlijk voorstel kan verwachten.

U vraagt zich misschien af of het verstandig is akkoord te gaan met dit voorstel of om een vergoeding bij ons aan te vragen. Wij kunnen u hierover niet adviseren. Wel hebben we hieronder de belangrijkste punten voor het aanvragen van een immateriële schadevergoeding via het IMG op een rij gezet, zodat u zelf een keuze kunt maken.

Belangrijk om te weten is dat, als u een vergoeding voor immateriële schade ontvangt van de NAM, u geen aanvraag meer bij ons kunt indienen. Dat komt omdat het IMG niet bevoegd is om een aanvraag voor immateriële schadevergoeding in behandeling te nemen als u al een vergoeding voor immateriële schade door gaswinning heeft ontvangen.

Als u een procedure heeft lopen tegen de NAM, maar nog geen vergoeding heeft ontvangen kunt u twee dingen doen:

  1. U kunt u de procedure stopzetten en daarna bij ons een aanvraag doen.
  2. U zet de procedure tegen de NAM door. U kunt dan bij ons geen aanvraag doen.

Als u besluit de procedure bij de NAM stop te zetten raden wij u aan om te wachten met een aanvraag totdat u een bevestiging van uw opzegging heeft ontvangen. Als u deze bevestiging nog niet heeft ontvangen voordat u een aanvraag bij ons indient, wordt uw aanvraag mogelijk afgewezen.