Verder naar inhoud

Immateriële schadevergoeding

Regeling voor volwassenen

De immateriële schadevergoeding voor volwassenen is een vergoeding voor ernstig leed en verdriet door de gevolgen van de gaswinning. Een vergoeding kan nooit het leed (volledig) wegnemen, maar hiermee proberen we wel uitdrukking te geven aan de erkenning van dat leed.

Bekijk de video als u wilt weten wanneer u in aanmerking komt voor een vergoeding en hoe de regeling werkt.

Wie kan een aanvraag indienen?

  • Woning-eigenaren
  • Niet-woningeigenaren

Als u geen (mede-)eigenaar bent van de woning (bijvoorbeeld als u een woning huurt, of inwonend bij de eigenaar van de woning), dan beoordelen we uw aanvraag iets anders. De reden daarvoor is dat woning-eigenaren als gevolg van de schade meer financiële spanningen kunnen hebben ervaren dan niet-woningeigenaren. Op deze pagina kunt u hier meer over lezen.

Wanneer kunt u een aanvraag indienen?

Als u voor het eerst een vergoeding wilt aanvragen voor immateriële schade kunt u een aanvraag indienen. Als u eerder al een aanvraag heeft ingediend is het op dit moment nog niet mogelijk om een vervolgaanvraag in te dienen. We werken hard aan het mogelijk maken van een vervolgaanvraag. We verwachten dat u later dit jaar een vervolgaanvraag kunt indienen.

Quickscan

Wilt u weten of het zinvol is om een aanvraag in te dienen? Vul dan de quickscan in. Binnen 3 minuten weet u of het zinvol lijkt om een aanvraag in te dienen.

Vul de quickscan in