Alles over de schade-opname

De schade-opname is een belangrijke stap in de procedure voor vergoeding van fysieke schade aan gebouwen en objecten. Met de schade-opname wordt voor u en ons de schade vastgelegd om deze te beoordelen. Dat is extra belangrijk omdat er nog steeds bodembeweging plaatsvindt in Groningen en bij Norg. Met het vastleggen van de schade is bij een nieuwe beving duidelijk welke nieuwe schade er dan bij is gekomen. 

De schade-opname in het kort

De schade-opname volgt bij een regulier gebouw, zoals een woning, een min of meer vast protocol. De schade wordt eerst binnen en daarna buiten vastgelegd. Binnen wordt van boven naar beneden gewerkt. Buiten wordt een omgang om de woning gemaakt. Hoewel het zeer afhangt van de omvang van uw gebouw, neemt een schade-opname gemiddeld zeker twee uur in beslag. Als er specifieke schade is op moeilijke bereikbare plaatsen, is het belangrijk dat vooraf aan te geven.

Alle schade opnemen

Bij de schade-opname voor woningen is het uitgangspunt dat bij een eerste schade-opname door het IMG alle zichtbare fysieke schade wordt opgenomen. Dat heeft een aantal redenen. Met het vastleggen van alle schade is bij een volgende bodembeweging zoals een beving duidelijk welke schade al is beoordeeld en ongewijzigd is, welke schade verergerd is en welke schade nieuw is. Verergerde en nieuwe schade kan voor vergoeding in aanmerking komen. Ook is het praktisch en bespaart het tijd voor iedereen. De kans dat we terug moeten komen omdat er een onontdekte schade was, is dan kleiner.

 

Aantal schade-opnames per week