Verder naar inhoud

Nieuwe aanpak schadeafhandeling

Een nieuwe aanvraag doen

De openstelling van nieuwe aanvragen voor de vaste vergoeding, herstel en maatwerk zetten we stap voor stap voort. De vaste vergoeding kan worden aangevraagd door eigenaren in het hele gebied waar we schade vergoeden. Inwoners van de gemeenten Eemsdelta, Het Hogeland, en Midden-Groningen en het noordelijke en oostelijke deel van gemeente Groningen kunnen fysieke schade melden voor de vaste vergoeding, herstel of maatwerk. Bij voldoende voortgang bij de afhandeling van nieuwe schademeldingen kunnen in deze volgorde ook bewoners van de overige delen van gemeente Groningen, gemeente Oldambt en de overige gemeenten weer fysieke schade melden voor herstel of maatwerk.

In het kort: 

 • Vanaf 18 maart kan de vaste vergoeding van 10.000 euro aangevraagd worden door eigenaren die ervoor in aanmerking komen. Dit kan in het hele gebied waar we schade vergoeden. 
 • Is er al eens schade vergoed op uw adres en was het totaalbedrag lager dan 10.000 euro? Dan kunt u zich vanaf medio juli inschrijven voor een aanvullende vaste vergoeding die eind 2024 stap voor stap van start gaat.
 • Inwoners van de gemeenten Eemsdelta, Het Hogeland en Midden-Groningen kunnen fysieke schade melden. 
 • Op een later moment volgt de rest van de gemeente Groningen, Oldambt en de overige gemeenten.
 • U kunt wel een aanvraag voor Waardedaling.

Het weer mogelijk maken om fysieke schade te melden, zetten we stap voor stap voort. Dit doen we stap voor stap om bewoners die een aanvraag doen goed te kunnen helpen en ook de benodigde aandacht te behouden voor de lopende aanvragen van bewoners.   

Mijn dossier blijft in te zien

Mijn dossier blijft voor aanvragers wel gewoon in te zien en aanvragen voor Waardedaling blijven ook mogelijk. 

Automatisch bericht bij ontwikkelingen 

Op deze pagina kunt u zich aanmelden om automatisch bericht te ontvangen bij ontwikkelingen die voor u interessant zijn. 

 • Ik wil een aanvraag doen voor de regeling Waardedaling. Kan dat?

  Ja, dat blijft mogelijk.  

 • Mijn dossier is gesloten voor nieuwe aanvragen voor fysieke schade. Hoe meld ik nu schade?

  Inwoners van de gemeente Eemsdelta, Het Hogeland en Midden-Groningen kunnen nieuwe schade melden. Stapsgewijs wordt het in meer gemeentes mogelijk om schade te melden.