Verder naar inhoud

Nieuwe aanpak schadeafhandeling

Informatie overzicht

Onze regeling voor schade aan gebouwen en objecten verandert. Stap voor stap gaan wij over naar onze nieuwe werkwijze. Hier leest u meer over onze nieuwe werkwijze en waar wij op dit moment aan werken.

Bekijk de animatie over onze nieuwe aanpak schadeafhandeling

Algemene informatie

  • Vanaf 18 maart kan de vaste vergoeding van 10.000 euro aangevraagd worden door woningeigenaren die ervoor in aanmerking komen. Dit kan in het gehele gebied waar we schade vergoeden.
  • Is er al eens schade vergoed op uw adres en was het totaalbedrag lager dan 10.000 euro? Dan kunt u in de loop van 2024 een aanvullende vaste vergoeding aanvragen.
  • Inwoners van de gemeenten Eemsdelta, Het Hogeland en Midden-Groningen kunnen fysieke schade melden.
  • Op een later moment volgen de gemeenten Groningen, Oldambt en de overige gemeenten.
  • We gaan door met het opnemen en afhandelen van lopende schademeldingen. Later volgen andere gemeenten. 
  • U kunt wel een aanvraag voor Waardedaling doen in Mijn dossier.  

Lopende of gepauzeerde aanvraag

Onze regeling voor schade aan gebouwen en objecten verandert. Het herstellen van schade is nu het uitgangspunt. Het blijft mogelijk om een financiële vergoeding te ontvangen. Heeft u een lopende aanvraag voor schade aan uw gebouw? Op deze pagina leest u meer over hoe we verder gaan met uw aanvraag.

Meer over Lopende of gepauzeerde aanvraag

Een nieuwe aanvraag doen

De openstelling van nieuwe aanvragen voor de vaste vergoeding, herstel en maatwerk zetten we stap voor stap voort. De vaste vergoeding kan worden aangevraagd door eigenaren in het hele gebied waar we schade vergoeden. Inwoners van de gemeenten Eemsdelta, Het Hogeland en Midden-Groningen kunnen fysieke schade melden voor de vaste vergoeding, herstel of maatwerk. Bij voldoende voortgang bij de afhandeling van nieuwe schademeldingen kunnen in deze volgorde ook bewoners van de gemeenten Groningen, Oldambt en de overige gemeenten weer fysieke schade melden voor herstel of maatwerk.

Meer over Een nieuwe aanvraag doen