Zelf nieuwe schade opnemen met de app

Heeft u al eens schade gemeld bij het IMG én is er daarvoor ook al eens een deskundige bij u langsgekomen? Dan heeft u er nu een gemakkelijke manier bij om zelf nieuwe schade op te nemen. Op onze uitnodiging kunt u met de IMG Mijnbouwschade app uw eigen schade opnemen en indienen. Veilig en wanneer het u uitkomt.

De app is in de afgelopen maanden in samenwerking met schademelders ontwikkeld en getest. Met de app hebben zij er een manier bij om nieuwe schade te melden, zonder dat daar een deskundige voor langs hoeft te komen. Dat scheelt tijd en moeite en is bovendien corona-proof.

Wat is de IMG-app?

Met de app kunnen schademelders met hun eigen smartphone zelf schade opnemen aan hun huis. Hun melding komt direct bij onze deskundigen terecht. Zij beoordelen de schade in korte tijd of nemen contact op met de bewoner als ze nog vragen hebben. De app is makkelijk in het gebruik en heeft een duidelijke handleiding. Zo bieden we, naast de reguliere variant, de opnamevariant en de aannemersvariant, nu een nieuwe manier aan om schades op te nemen.

Op uitnodiging

Nadat de schade via onze website is gemeld, kijken wij of het dossier in aanmerking komt voor opname via de app. Als dat het geval is, krijgt u de keuze om de app te gebruiken of een schade-opname in te laten plannen waarbij wij langs komen. Als u kiest voor de app krijgt u direct een e-mail met uitleg en een unieke code om in te loggen in de app. U kunt dan gelijk aan de slag.

Welke dossiers zijn geschikt?

De IMG Mijnbouwschade App is om te beginnen alleen beschikbaar voor particuliere woningeigenaren waar al eens een opname door een deskundige namens het IMG/TCMG is geweest. In alle andere gevallen komt er een deskundige bij u langs. In de toekomst breiden we de gebruiksmogelijkheden van de app uit.

Voordelen

Het grootste voordeel aan opname via onze app is dat u zelf bepaalt wanneer u de opname doet. U slaat de opname gemakkelijk tussendoor op en kunt altijd op een later moment verder gaan. Hierdoor hoeft u niet alle schades in één keer op te nemen. Ook kunt u kiezen of u buiten of binnen begint. Hierdoor bent u minder afhankelijk van het weer. Daarnaast bieden we bij erkende mijnbouwschade, net als bij alle andere opnamevarianten, een thuisblijfvergoeding.

Toekomstige ontwikkelingen: opname op afstand

Momenteel onderzoeken we mogelijkheden om de IMG Mijnbouwschade App nog breder toe te passen. Zo experimenteren we met een beperkt aantal bewoners met de mogelijkheid om de deskundige op afstand ‘live’ met de bewoner te laten meekijken. De bewoner kan dan de schade via een videobelverbinding in de app aan de deskundige laten zien en foto’s maken. En de deskundige kan de bewoner aanwijzingen geven voor waar te kijken en aanvullende vragen stellen.

Schade opnemen door een deskundige, maar dan op afstand. Enkele tientallen bewoners doen mee met het experiment. Is het een succes, dan kunnen ook anderen van deze mogelijkheid gebruik maken.