Zelf nieuwe schade opnemen met de app

Heeft u al eens schade gemeld bij het IMG én is er daarvoor ook al eens een deskundige bij u langsgekomen? Dan heeft u er nu een gemakkelijke manier bij om zelf nieuwe schade op te nemen. Op onze uitnodiging kunt u met de IMG Mijnbouwschade app uw eigen schade opnemen en indienen. Veilig en wanneer het u uitkomt.

De app is in de afgelopen maanden in samenwerking met schademelders ontwikkeld en getest. Met de app hebben zij er een manier bij om nieuwe schade te melden, zonder dat daar een deskundige voor langs hoeft te komen. Dat scheelt tijd en moeite en is bovendien corona-proof.

Wat is de IMG-app?

Met de app kunnen schademelders met hun eigen smartphone zelf schade opnemen aan hun huis. Hun melding komt direct bij onze deskundigen terecht. Zij beoordelen de schade in korte tijd of nemen contact op met de bewoner als ze nog vragen hebben. De app is makkelijk in het gebruik en heeft een duidelijke handleiding. Zo bieden we, naast de reguliere variant, de opnamevariant en de aannemersvariant, nu een nieuwe manier aan om schades op te nemen.

Op uitnodiging

Nadat u uw schade via onze website bij ons heeft gemeld, kijken wij allereerst of uw dossier in aanmerking komt voor opname via de app. Als dat het geval is bieden we u aan om uw schade zelf op te nemen met onze app. U ontvangt van ons een unieke code per mail om meteen zelf aan de slag te gaan. Wilt u liever dat een deskundige uw schade opneemt? Dan maken we voor u een afspraak met een deskundige. U beslist dus zelf of u de app gebruikt.

Welke dossiers zijn geschikt?

De IMG Mijnbouwschade App is om te beginnen alleen beschikbaar voor particuliere woningeigenaren waar al eens een opname door een deskundige namens het IMG/TCMG is geweest. Via de app kunnen deze eigenaren per keer maximaal 20 schades doorgeven. In alle andere gevallen komt er een deskundige bij u langs. In de toekomst breiden we de gebruiksmogelijkheden van de app uit.

Voordelen

Het grootste voordeel aan opname via onze app is dat u zelf bepaalt wanneer u de opname doet. U slaat de opname gemakkelijk tussendoor op en kunt altijd op een later moment verder gaan. Hierdoor hoeft u niet alle schades in één keer op te nemen. Ook kunt u kiezen of u buiten of binnen begint. Hierdoor bent u minder afhankelijk van het weer. Daarnaast bieden we bij erkende mijnbouwschade, net als bij alle andere opnamevarianten, een thuisblijfvergoeding.