Waardedalingsregeling

Met de Waardedalingsregeling van het IMG kan een eigenaar een vergoeding krijgen voor de lagere waarde van zijn woning, die is opgetreden doordat die woning in een gebied staat waar aardbevingen voorkomen. Met de methode van het IMG kunnen eigenaren de schade van zowel verkochte als onverkochte woningen vergoed krijgen. Het gaat om ongeveer 95.000 woningen. Vanwege de omvang wordt de regeling gefaseerd ingevoerd. Op 1 september 2020 begon de regeling voor eigenaren van woningen in Loppersum en Appingedam.

Afwijzingsgronden Waardedalingsregeling

Sloop of nieuwbouw van uw woning door de Nationaal Coördinator Groningen (NCG)

Als u uw woning heeft gekocht tussen 16 augustus 2012 en 1 januari 2019

Als u gebruik heeft gemaakt van de waarderegeling van de NAM

Afwijzing van uw aanvraag?

Het IMG verwacht ruim 100.000 aanvragen te krijgen voor de Waardedalingsregeling. Het merendeel van de woningeigenaren krijgt een vergoeding toegekend, maar niet iedereen. Zoals in situaties van sloop en nieuwbouw in het kader van het versterkingsprogramma. Of wanneer na aankoop van een woning geen waardedaling meer heeft plaatsgevonden. Op deze pagina proberen we antwoord te bieden op veel gestelde vragen over deze en andere zaken.

Vragen over DigiD

Vergoeding voor waardedaling aanvragen doet u met DigiD. Om veilig in te loggen met DigiD moet u gebruikmaken van de DigiD app of inloggen met uw gebruikersnaam, wachtwoord en een sms-code. Op de website van DigiD vindt u meer informatie: Informatie over de DigiD app.  Informatie over veilig inloggen via een sms-code.