Waardedaling

Op basis van de Waardedalingsregeling van het IMG kan een eigenaar een vergoeding krijgen voor de lagere waarde van zijn woning, die is opgetreden doordat die woning is gelegen in een gebied waar aardbevingen voorkomen. Het IMG heeft een methode gekozen die het mogelijk maakt om de schade van eigenaren van zowel verkochte als onverkochte woningen te vergoeden. Het gaat om ongeveer 95.000 woningen. Vanwege de omvang wordt de regeling gefaseerd ingevoerd, te beginnen op 1 september 2020 voor eigenaren van woningen in Loppersum en Appingedam.

Heeft u van ons bericht gehad dat er een brief voor u klaarstaat in Mijn dossier?

- Ga dan in 'Mijn dossier' naar 'Waardedaling'
- Klik op de betreffende aanvraag. U komt dan op de overzichtspagina
- De brief vindt u bij de documenten van de aanvraag

Vragen bij de procedure

Het is vanaf 1 september 2020 voor inwoners van de gemeenten Loppersum en Appingedam mogelijk een aanvraag in te dienen van vergoeding van schade door waardedaling van een woning. We hebben de procedure zo eenvoudig mogelijk gemaakt. Tegelijk is de procedure voor u en ons nieuw. We kunnen tegen onverwachte situaties aanlopen. Op deze pagina proberen we de ervaringen te verzamelen en antwoord te bieden op veel gestelde vragen.

Vragen over DigiD

Vergoeding voor waardedaling aanvragen doet u met DigiD. Om veilig in te loggen met DigiD moet u gebruikmaken van de DigiD app of inloggen met uw gebruikersnaam, wachtwoord en een sms-code. Op de website van DigiD vindt u meer informatie: Informatie over de DigiD app.  Informatie over veilig inloggen via een sms-code.