Verder naar inhoud

Werken in het vakgebied schadeherstel en techniek

KVDV 20210727 Schadeopname Niebert 10 1920

Heb jij een technische of bouwkundige achtergrond en wil jij écht iets betekenen voor Groningers en Drenten met aardbevingsschade?

Het vakgebied schadeherstel en techniek vormt het technisch hart van onze organisatie. We werken nauw samen met onafhankelijke deskundige partijen die de bevingsschade bij de bewoner opnemen.

Binnen dit vakgebied kun je aan de slag met een opleiding op mbo, hbo of wo-niveau. In de functie van medewerker ondersteun je de collega's en zorg je dat administratief alles op rolletjes loopt. Ben je meer technisch of bouwkundig onderlegd, dan past een functie als technisch analist, adviseur schade expertise of bouwkundig adviseur bij jou.

Heb jij affiniteit met bouwkunde of het aardbevingsdossier? Dan maken wij graag kennis met jou. 

In welk team pas jij?

Prestatiesturing

Team prestatiesturing bewaakt de kwaliteit van de dienstverlening van de externe deskundigenpartijen. Ze evalueren regelmatig de samenwerking met deze partijen.

Toetsing

De collega’s van toetsing houden zich bezig met de kwaliteit van de schaderapporten die de deskundige partijen opgesteld hebben. Lees hieronder het verhaal van onze collega Anke! 

Herstel in natura

Bewoners met aardbevingsschade die kiezen voor het daadwerkelijk herstellen van de schade via het IMG, worden geholpen door collega’s van team Herstel in Natura. Zij zorgen ervoor dat aannemers de schade komen herstellen.

Acuut onveilige situaties

Als een woning of schuur erg verzwakt is door de aardbevingen, kan er sprake zijn van een onveilige situatie. In dat geval komen de bouwkundige collega’s van team AOS (acuut onveilige situatie) in actie. Bekijk ook onderstaande video waarin collega Hindrik vertelt over zijn werk.  

Technisch advies

De collega’s van Technisch Advies kijken mee bij technische vragen uit de schaderapporten. Denk hierbij aan schade-, gebouw- en omgevingskenmerken, maar ook aan calculatiemodellen waarop de hoogte van de schadevergoeding gebaseerd wordt. Dit team werkt nauw samen met de TU Delft door een bijdrage te leveren aan technische onderzoeksvragen. 

De verhalen van onze collega's

Mijn werk doet er toe. Samen met m’n team wil ik de veiligheid in de provincie Groningen waarborgen.

Bekijk de video met Hindrik.

Hindrik Nieuw

Bouwkundig adviseur Hindrik

KVDV 20231030 Arbeidsmarkt Communicatie 18

Ook als klein radertje kun je dingen voor elkaar krijgen

'Werk moet passen bij de fase waar je in zit, bij wie je bent. In deze fase van mijn leven wil ik graag werk dat maatschappelijk relevant is, voldoening geeft. En het moet goed te combineren zijn met ons gezin. Zo kwam ik bij uit het IMG.'

Lees het verhaal van Anke 

Vacature-alert

Wil jij de vacatures van het IMG ontvangen? Schrijf je dan op Werken voor Nederland in voor de vacature-alert.

foto van recruiter Tjerko van der Wouden van het Instituut Mijnbouwschade Groningen

Vragen?

Heb je vragen over werken bij het IMG? Dan vertel ik je graag meer.

Neem contact op met corporate recruiter Tjerko van der Wouden.