Verder naar inhoud

Sollicitatieproces

KVDV 20231030 Arbeidsmarkt Communicatie 27 1920

Solliciteren doe je niet zomaar. Je zoekt naar werk wat ertoe doet en je hebt gekozen voor het IMG. Daar zijn we blij mee. Wij verwachten wat van jou en jij verwacht ook wat van ons. Bij het IMG werken we aan een eerlijk en objectief sollicitatieproces. Zo geven we jou de beste kans op een baan met impact.

Het sollicitatieproces

 • Stap 1

  CV en briefselectie

  Na jouw sollicitatie ontvang je van ons een automatische bevestiging van jouw sollicitatie.

  Elke vacature heeft een sluitingstermijn. Zo geven we iedereen die wil solliciteren een gelijke kans. Als de vacature gesloten is, verzamelen we alle reacties en gaat de selectiecommissie aan de slag. We stellen onze selectiecommissies zo divers mogelijk samen en selecteren objectief. Dat betekent concreet dat we jouw sollicitatie vergelijken met de eisen uit de vacature en op basis daarvan onze selectie maken. Binnen 10 werkdagen ronden we de CV en briefselectie af en ontvang je van ons bericht.

 • Stap 2

  Selectiegesprek

  De kandidaten waar we mee verder gaan, nodigen we uit voor een eerste selectiegesprek. Een managementondersteuner nodigt jou hiervoor uit. Meestal is het gesprek bij ons op kantoor met enkele leden van de selectiecommissie. In dit gesprek richten we ons op de competenties die zijn beschreven in de vacature.    

  In een aantal gevallen voeren we ook een tweede selectiegesprek waarin we dieper ingaan op specifieke aspecten van de functie. Soms volgt er nog een assessment. Dat staat dan ook in de vacature vermeld.

 • Stap 3

  Arbeidsvoorwaardengesprek

  Na de selectiegesprekken volgt het arbeidsvoorwaardengesprek met P&O. Samen gaan jullie in gesprek over wat het IMG jou te bieden heeft en er is ruimte om al jouw vragen over onze arbeidsvoorwaarden te beantwoorden. We bespreken meteen al enkele praktische zaken rondom jouw indiensttreding, zodat we goed voorbereid kunnen werken aan jouw onboarding bij het IMG. Is alles akkoord? Dan stellen we de arbeidsovereenkomst op en zorgen we dat je bij ons in dienst komt.

Vragen?

foto van recruiter Tjerko van der Wouden van het Instituut Mijnbouwschade Groningen

We streven ernaar om het sollicitatieproces binnen drie weken af te ronden.

Heb je tussentijds vragen? Neem dan contact op met onze corporate recruiter Tjerko van der Wouden.