30 september 2019

0 reacties

Nieuw online dashboard schadeafhandeling

De TCMG communiceert sinds de start op 19 maart 2018 wekelijks over de voortgang van de schadeafhandeling. Belangrijke bron vormt daarbij ons online dashboard. Er is nu een nieuw dashboard met meer cijfers per gemeente.

 

In een oogopslag

Achter elke schademelding schuilt een persoonlijk verhaal. De cijfers zeggen daar niet zoveel over, maar wel over de voortgang in het algemeen. En we merken dat daar veel behoefte aan is, ook bij gemeenten. Met het dashboard willen we in een oogopslag de vordering van de schadeafhandeling op hoofdlijnen tonen. Het laat nu bijvoorbeeld zien dat er veel schademeldingen zijn afgehandeld, maar dat er nóg meer binnenkomen.

Status nu inzichtelijk

Belangrijkste toevoegingen vormen nu de cijfers per gemeente, die zijn uitgebreid. Ook is er inzicht in de status van schademeldingen. Het laat zien dat relatief veel meldingen in de fase verkeren van schade-opname uitvoeren en adviesrapport opleveren. We hopen zeer binnenkort cijfers over monumenten, agrarische bedrijven en mkb-bedrijven toe te voegen.

Open data

De TCMG is een onafhankelijk bestuursorgaan. ‘Onze’ cijfers zijn daarmee van iedereen. Uiteindelijk willen we ze als open data kunnen aanbieden. Daar wordt nog aan gewerkt. Technisch is dat niet zo complex, maar organisatorisch wel. De privacy moet zijn gewaarborgd en de gegevens moeten wel altijd allemaal kloppen. We kunnen daarbij niet wekelijks alle bestanden handmatig narekenen.

Bugs en wensen

Los daarvan verwachten we dat er ook altijd interesse blijft in wat we zelf rapporteren en hoe. We gebruiken aan de achterkant nu andere software zodat we dit dashboard makkelijker verder kunnen ontwikkelen. We kunnen eenvoudiger grafieken aanpassen en toevoegen. Mogelijk ontdekt u nog fouten in het nieuwe dashboard. Misschien heeft u wel wensen voor nieuwe of andere grafieken. Laat het ons weten. Dan gaan wij daarmee aan de slag.

Reageren

Reactie toevoegen

Deel bij de reactie geen dossiernummer, e-mailadres of telefoonnummer. Bij vragen over uw dossier kunt u contact opnemen met ons Serviceloket via 0800 4444 111.

Reacties die niet over het onderwerp gaan of die onfatsoenlijk taalgebruik bevatten kunnen worden verwijderd.

Uw gegevens worden niet voor andere doeleinden gebruikt. Zie voor meer informatie de privacyverklaring.