Verder naar inhoud
Terug naar overzicht

Midden-Groningen volgende gemeente die weer schade kan melden

KVDV 20230327 Rondje Groningen Lente 02 1920

Inwoners van de gemeente Midden-Groningen kunnen vanaf maandag 4 maart om 8:00 uur fysieke schade melden volgens de nieuwe afhandelingswijze. 

Bewoners van de gemeenten Eemsdelta en het Hogeland konden dat al eerder. De afhandeling van de nieuwe aanvragen uit deze gemeenten en die van eerdere aanvragen loopt sindsdien goed door. Op een later moment volgen de gemeenten Groningen, Oldambt en de overige gemeenten.

Nieuwe wijze van schadeafhandeling

Na het melden van nieuwe schade krijgen inwoners een opname. Vervolgens kunnen zij kiezen tussen herstel van de woning tot 60.000 euro zonder onderzoek naar schadeoorzaak of een financiële vergoeding (vaste vergoeding van 10.000 euro of maatwerkprocedure met onderzoek naar oorzaak schade).

Op deze pagina leest u meer over onze nieuwe aanpak schadeafhandeling.