Verder naar inhoud
Terug naar overzicht

1 februari 2024

Ook gemeente Het Hogeland kan weer schade melden

KVDV 20230327 Rondje Groningen Lente 02 1920

Vanaf 1 februari om 8:00 uur kunnen ook inwoners van de gemeente Het Hogeland fysieke schade melden volgens de nieuwe afhandelingswijze. Bewoners van de gemeente Eemsdelta konden dat al sinds 9 januari. De afhandeling van de nieuwe aanvragen uit deze gemeente en die van eerdere aanvragen loopt sindsdien goed door. Op een later moment volgen de gemeenten Midden-Groningen, Groningen en tot slot alle overige gemeenten.

Nieuwe wijze van schadeafhandeling

Na het melden van nieuwe schade krijgen inwoners een opname. Daarna kunnen zij kiezen tussen herstel van de woning tot 60.000 euro zonder onderzoek naar schadeoorzaak of een financiƫle vergoeding (vaste vergoeding van 10.000 euro of maatwerkprocedure met onderzoek naar oorzaak schade).

Op deze pagina leest u meer over onze nieuwe aanpak schadeafhandeling.

Reageren op dit bericht?

U kunt reageren op dit bericht in ons forum.