Verder naar inhoud
Terug naar overzicht

Schadeafhandeling in 10 stappen: hoe werkt het?

Met de voorlopige werkwijze die de Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen vandaag heeft bekendgemaakt, is meer duidelijk hoe u schade kunt melden en wat daarbij komt kijken. Het schema Schadeafhandeling in 10 stappen bevat onder meer de termijnen waarbinnen bepaalde zaken moeten worden afgerond.

275.jpg

In stap 1 geven we aan hoe u schade kunt melden. Stap 2 gaat in op de bevestiging van uw schademelding en het belang van het tijdig aanleveren van gegevens mochten die ontbreken. De derde stap is het toewijzen van een deskundige die de schade bij u thuis opneemt en een zaakbegeleider die u kan bijstaan tijdens de schadeafhandeling, mocht u dat willen.

Advies

Als u zich niet kunt vinden in de toegewezen deskundigen laat stap 4 zien wat u dan moet doen. Stap 5 gaat over de schade-opname en het advies daarover van de deskundige aan de Commissie.

Stap 6 stipt het verschil tussen de reguliere procedure (advies van Commissie binnen 6 maanden) en de vereenvoudigde procedure (advies binnen 2 weken) aan. Dat Commissie en deskundigen meer deskundigen in kunnen schakelen mocht het eerste rapport hierom vragen, wordt geschetst in stap 7.

Bezwaar

U heeft na ontvangst van het rapport 2 weken de tijd om te reageren. Die termijn kunt verlengen, lezen we in stap 8. Daarna neemt de Commissie een besluit. Mocht dat positief zijn, ontvangt u binnen 2 weken uw geld. Of we voldoen de factuur van uw aannemer tot de hoogte van de toegekende schadevergoeding. De laatste stap (10) is de ‘bezwaarstap’: u kunt binnen 6 weken bezwaar maken tegen het besluit van de Commissie.