Contact

Instituut Mijnbouwschade

Heeft u vragen? Of wilt u ons iets laten weten? U kunt ons gratis bellen op 0800 4444 111.

We zijn telefonisch bereikbaar van:

  • Maandag tot en met zaterdag: van 8.00 tot 17.30 uur

  • Zondag en op feestdagen: gesloten

Wilt u ons spreken over uw aanvraag Waardedaling?

De meeste zaken kunt u regelen via deze website:

  • Heeft u van ons bericht gehad dat er een brief voor u klaar staat in 'Mijn dossier'? Deze brief vindt u bij de documenten van uw aanvraag.
  • Bezwaar maken of uw gegevens wijzigen, kan eveneens in 'Mijn dossier'. Bezwaar maken kan niet telefonisch.
  • Als u met meerdere eigenaren een woning bezit, moet elke eigenaar zelf een aanvraag Waardedaling doen.
  • Bent u niet-ingezetene en wilt u een aanvraag voor de waardedaling van een woning doen? Dat kan in de loop van het eerste kwartaal van 2021. Zodra dit mogelijk is, laten we dat weten.
  •  

Hier vindt u onze brochure over waardedaling (pdf)

Als u ons vanuit het buitenland wilt bereiken

Vanuit het buitenland kunt u ons bellen op nummer +31 (0)88 0420 420. U betaalt het lokale tarief om naar Nederland te bellen. Dit tarief verschilt per land.

Adressen

  • Het vestigingsadres van het Instituut Mijnbouwschade Groningen is Cascadeplein 10 in Groningen. Op deze locatie vinden ook de hoorzittingen plaats.
  • Ons postadres is: Antwoordnummer 3061, 8000 WB Zwolle.
  • Ons bezoekadres is Techniekweg 1 in Hoogezand. Vanwege de maatregelen om eventuele overdracht van het coronavirus te voorkomen is deze locatie tot nader order gesloten. U kunt hier alleen op afspraak terecht.

Steunpunten: gesloten tijdens de lockdown

Zolang de lockdown voor de bestrijding van het coronavirus geldt, blijven de steunpunten gesloten. Verder heeft de maatregel van het kabinet geen gevolgen voor de werkwijze van het IMG.

Als u een steunpunt had willen bezoeken voor bijvoorbeeld hulp bij het invullen van de aanvraag voor de Waardedalingsregeling, vragen we u in plaats daarvan contact op te nemen met uw zaakbegeleider of ons Serviceloket (0800 4444 111). Vaak kunnen we u telefonisch al goed helpen. Ook is het mogelijk dat een zaakbegeleider u thuis bezoekt. Dit huisbezoek kunt aanvragen en laten inplannen via het Serviceloket.

Pers

Bent u journalist? Dan kunt u onze woordvoerder Jouke Schaafsma mailen via persvoorlichting@schadedoormijnbouw.nl, of bellen op: 06 11 47 89 48.

Als het om versterking gaat: de Nationaal Coördinator Groningen

Komt uw woning in aanmerking voor versterking? Dan moet u niet bij het IMG zijn, maar dan is de Nationaal Coördinator Groningen (NCG) voor u het juiste adres. Onder deze link vindt u meer informatie en contactgegevens van de Nationaal Coördinator Groningen.

Klachten

Bent u niet tevreden over de afhandeling van uw aanvraag voor schadevergoeding of uw melding van een acuut onveilige situatie? Of over het contact dat u met ons heeft gehad? Hier vindt u meer informatie over het indienen van een klacht.

E-mail of formulier

U kunt een e-mail sturen naar contact@schadedoormijnbouw.nl. U kunt ook het formulier onderaan deze pagina gebruiken om contact op te nemen.