Verder naar inhoud

Werken als jurist bij het IMG

KVDV 20231030 Arbeidsmarkt Communicatie 24 Bijgesneden

Zet jij jouw juridisch talent in voor Groningers en Drenten met aardbevingsschade?

Het afhandelen van schade door aardbevingen is vaak complex. Als jurist beoordeel je aanvragen, neem je besluiten en leg je uit. Je houdt daarbij altijd oog voor de mens achter de schade.

Dit vraagt om communicatief vaardige juristen met een persoonlijke aanpak. Gedreven juristen die aan de slag willen voor de Groningers en Drenten met schade. Dit doe je in een dynamische werkomgeving waar je alle ruimte krijgt om te leren en te ontwikkelen.

Met een juridische achtergrond op hbo of wo-niveau kun je bij ons aan de slag in verschillende functies, zoals coördinator, jurist, adviseur, dossierbehandelaar, juridisch medewerker of werkstudent.

In welk team pas jij?

Fysieke schade regulier / fysieke schade complex

Deze teams zorgen dat de aanvrager een schadevergoeding krijgt voor fysieke schade aan gebouwen en behandelen ook eventuele zienswijzen. Op basis van het advies van een onafhankelijk deskundige nemen zij heldere en toegankelijke besluiten.

Waardedaling & immaterieel

Dit team besluit over het vergoeden van schade die is ontstaan door waardedaling van huizen en over het vergoeden van immateriële schade

Bezwaar & beroep

Als een aanvrager zich niet kan vinden in een besluit, dan beoordeelt dit team het besluit nog een keer en vraagt zo nodig advies aan een deskundige.

Bestuurlijk juridisch advies

in dit team zorg je samen met je collega’s voor alle corporate legal-aangelegenheden en adviseer je de organisatie op bestuurlijk juridisch vlak.

In welk team je ook werkt, jouw team heeft een prettige cultuur waarin iedereen elkaar wil helpen, open en transparant wordt gecommuniceerd en er veel ruimte is voor initiatieven die de kwaliteit verder verbeteren.

Lees de verhalen van onze juristen

KVDV 20231030 Arbeidsmarkt Communicatie 20

Achter ieder dossier zit een gedupeerde met een verhaal

'Wat we hier doen, privaatrecht toepassen in een bestuursrechtelijk kader, dat zie je eigenlijk nergens. Het is een unieke hoek van aansprakelijkheidsrecht. Vakinhoudelijk is het dus mateloos interessant.'

Lees het verhaal van Frank

Vacature-alert

Wil jij juridische vacatures van het IMG ontvangen? Schrijf je dan op Werken voor Nederland in voor de vacature-alert.

foto van recruiter Tjerko van der Wouden van het Instituut Mijnbouwschade Groningen

Vragen?

Heb je vragen over werken bij het IMG? Dan vertel ik je graag meer.

Neem contact op met corporate recruiter Tjerko van der Wouden.