Machtiging bij aanvraag tot schadevergoeding

U kunt iemand machtigen om namens u een aanvraag voor schadevergoeding in te dienen. Deze persoon kan, als u dat wilt, ook in de procedure namens u het aanspreekpunt te zijn. De gemachtigde kan bijvoorbeeld namens u aanwezig zijn bij de schade-opname en reageren op een adviesrapport.

Machtiging regelen

Er zijn meerdere manieren om een machtiging te regelen: 

  • U kunt via DigiD digitaal iemand machtigen of zelf gemachtigd worden. Hiervoor kunt u een code aanvragen op https://machtigen.digid.nl/. Hou er bij uw aanvraag rekening mee dat het een paar dagen kan duren voor u uw machtigingscode in huis heeft!
  • U kunt ook een formulier downloaden (pdf), invullen, printen en ondertekenen. Stuur ons vervolgens het formulier per post of scan het formulier en mail het naar contact@schadedoormijnbouw.nl.
  • Als u het formulier liever op papier wilt, kunt u ons bellen. Dan sturen wij u het formulier en kunt u het ingevuld terugsturen naar het Instituut Mijnbouwschade Groningen, Antwoordnummer 3061, 8000 WB in Zwolle. Een postzegel is niet nodig.

Wat gebeurt er bij een machtigingsformulier?

Als u gebruik maakt van het machtigingsformulier en wij hebben dat ontvangen, dan krijgen u en de gemachtigde een brief met een bevestiging van de machtiging. Vanaf dat moment krijgt degene die is gemachtigd de brieven die wij over uw schademelding versturen. In het Mijn Dossier kunt u uw aanvraag volgen. Ook de gemachtigde heeft toegang tot het Mijn Dossier. 

Een machtiging intrekken

Als u de machtiging wilt intrekken, kunt u dat ons in een brief of een mailbericht laten weten. Wij bevestigen de stopzetting van de machtiging aan u en aan degene die u aanvankelijk had gemachtigd.

Vragen of hulp

Mocht u vragen hebben of hulp nodig hebben bij het invullen van dit formulier, dan kunt u altijd bellen met een van onze medewerkers via 0800 4444 111. U kunt ook uw zaakbegeleider vragen u te helpen.