Iemand machtigen

U kunt iemand anders vragen om voor u een aanvraag te doen en af te handelen. U moet deze persoon dan machtigen. Dit kan via ons formulier of digitaal met DigiD. Bekijk hieronder per regeling wat u kunt doen.  

Bouwtekeningen ter informatie bij schade-opname

Schade gebouw

Het makkelijkst: machtigen met formulier
Als u gebruik maakt van ons machtigingsformulier (pdf), hebben we ook de contactgegevens van de gemachtigde. De gemachtigde is onze contactpersoon. Wij bellen hem voor het maken van een afspraak voor een schade-opname. De gemachtigde kan ons ook bellen als hij vragen heeft, of bijvoorbeeld reageren op het adviesrapport. De gemachtigde ontvangt de brieven die wij versturen. U kunt allebei de voortgang van uw schademelding volgen via Mijn dossier. 
De machtiging via ons machtigingsformulier geldt voor een schademelding, vanaf de aanvraag tot en met het besluit, eventueel bezwaar en bijkomende kosten.

Ook mogelijk: DigiD Machtigen
U kunt via machtigen.digid.nl iemand machtigen of zelf worden gemachtigd. Een machtiging via DigiD is geen volledige machtiging. Het geldt alleen voor digitale handelingen in Mijn dossier. De gemachtigde is bij ons niet bekend, dus de eigenaar blijft voor ons de contactpersoon.

Geen DigiD, maar wel DigiD Machtigen?
Dat kan. Bel dan naar 088 123 65 55 of vraag de persoon die u wilt machtigen om de machtiging aan te vragen via machtigen.digid.nl.
Heeft u vragen over DigiD Machtigen? Ga dan naar machtigen.digid.nl/veelgestelde-vragen of bel naar 088 123 65 55.

Waardedaling

Het makkelijkst: DigiD Machtigen
Een aanvraag voor een vergoeding waardedaling loopt volledig digitaal. Daarom is het makkelijker om de machtiging via machtigen.didigd.nl te regelen. Deze vorm van machtigen geldt alleen voor digitale handelingen in Mijn dossier. De eigenaar blijft onze contactpersoon, voor eventuele vragen.

Geen DigiD, maar wel DigiD Machtigen?
Dat kan. Bel dan naar 088 123 65 55 of vraag de persoon die u wilt machtigen om de machtiging aan te vragen via machtigen.digid.nl.
Heeft u vragen over DigiD Machtigen? Ga dan naar machtigen.digid.nl/veelgestelde-vragen of bel naar 088 123 65 55.

Ook mogelijk: machtigingen met formulier
U kunt ook gebruik maken van ons machtigingsformulier (pdf). Deze geldt per aanvraag, vanaf de aanvraag tot en met het besluit en eventueel bezwaar. Als u gebruik maakt van ons machtigingsformulier, hebben we ook de contactgegevens van de gemachtigde. De gemachtigde is dan onze contactpersoon, voor als we eventueel contact moeten opnemen.
De gemachtigde ontvangt de brieven die wij versturen. U kunt allebei de voortgang van uw schademelding volgen via Mijn dossier. 

Immateriële schade

Het is niet mogelijk om iemand te machtigen om een aanvraag te doen voor een vergoeding Immateriële schade. Deze aanvraag kunt u alleen zelf doen, omdat we persoonlijke vragen aan u stellen in de aanvraag.
Lukt het u zelf niet om een aanvraag te doen? Neem dan contact op met ons Serviceloket via 088 4444 111. U kunt dan hulp krijgen van een zaakbegeleider die bij u thuiskomt. Of u kunt vragen om de aanvraag per post te ontvangen.

Machtiging intrekken

Heeft u de machtiging via ons machtigingsformulier geregeld? Laat ons in een brief of een e-mailbericht weten dat u de machtiging wilt intrekken. Wij bevestigen de stopzetting van de machtiging aan u en aan degene die u heeft gemachtigd.
Is de machtiging via DigiD Machtigen geregeld? Dan kunt u daar de machtiging weer intrekken.

Vragen of hulp

Heeft u vragen of hulp nodig bij het invullen van het machtigingsformulier? Dan kunt u bellen met een van onze medewerkers via 0800 4444 111. U kunt ook uw zaakbegeleider vragen u te helpen.