12 oktober 2018

0 reacties

De week: 144 besluiten, 183 nieuwe schademeldingen

Het aantal besluiten dat we per week nemen, is toegenomen. Vorige week werden er 110 besluiten genomen, deze week 144. Het totaal komt daarmee op 1.139 besluiten over schadevergoeding. Het aantal nieuwe schademeldingen dat binnenkomt, steeg ook van 146 vorige week naar 183 deze week. Het totaal komt nu 18.276 schademeldingen.

 

Nieuwe ontwikkeling

We zijn bijna door de schademeldingen heen die voor de vereenvoudigde behandeling in aanmerking komen. Bij nog een paar honderd van deze meldingen proberen we nu een schade-opname te plannen, bij een deel heeft dat al plaatsgevonden en is het adviesrapport nu bezorgd. Bij circa twee derde van de adressen waar bij TCMG schade is gemeld is eerder al eens schade gemeld bij NAM. Deze dossiers lenen zich vooralsnog niet voor vereenvoudigde behandeling, maar die worden nu wel opgepakt.

Ervaring met doorlooptijd

Daarbij staan we voor de uitdaging om de ‘oude’ schade te onderscheiden van de ‘nieuwe’ schade. Alleen nieuwe schade, schade die gemeld is na 31 maart 2017 (12.00 uur), valt onder onze bevoegdheid.  Komende tijd gaan we daar stapsgewijs meer ervaring mee opdoen, waardoor we beter zicht krijgen op de doorlooptijd van de afhandeling van deze schademeldingen. Zo ontstaat er komende maanden ook meer duidelijkheid wanneer welke schade aan de beurt is.

CVW-dossiers

Ook zijn er 1.935 dossiers die we hebben overgenomen van het CVW en waar destijds al eens een deskundige een schadeopname heeft gedaan. Als zo’n dossier compleet is en de bewoner ermee instemt, hoeven we mogelijk geen nieuwe deskundige te sturen. Tientallen adviesrapporten zijn inmiddels naar bewoners gestuurd en we verwachten deze dossiers eind januari 2019 te hebben weggewerkt. Hier leest u meer over de aanpak van CVW-dossiers waar al een deskundige is geweest.

Alle cijfers

In de afgelopen week werden er door deskundigen 133 nieuwe schadeopnames gedaan. In totaal is er nu aan bewoners ruim 3,2 miljoen euro aan schadevergoeding uitbetaald. 

Reageren

Reactie toevoegen

Deel in uw reactie geen persoonlijke gegevens, zoals uw dossiernummer, e-mailadres of telefoonnummer. Bij vragen over uw dossier kunt u contact opnemen met ons Serviceloket via 0800 4444 111.