Verder naar inhoud
Terug naar overzicht

9 mei 2023

Directeur Hans Houdijk stopt per 1 september

961.jpg

Na bijna vijfenhalf jaar leiding gegeven te hebben aan de uitvoeringsorganisatie van het IMG, stopt Hans Houdijk ermee. Formeel is dat op 1 september, maar door vakantie en verlofdagen zal hij medio juli voor het laatst de deur achter zich dichttrekken op het Cascadeplein.

Vanaf het eerste uur betrokken

Hans Houdijk behoort nog tot de kleine groep medewerkers die betrokken was bij de oprichting van de Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen (TCMG), de voorganger van het IMG. Een beginperiode waarin binnen slechts enkele maanden een organisatie ingericht moest worden en faciliteiten geregeld en een werkwijze en procedures ontworpen moesten worden. Houdijk: “Vijfenhalf jaar later is er een organisatie opgebouwd die werk biedt aan zo’n 850 medewerkers, waarvan bijna twee derde zelf in het aardbevingsgebied woont. In stormachtige tijden hebben we veel resultaten geboekt en dat is iets om trots op te zijn.”

Tijd voor frisse blikken en nieuwe energie

Tegelijkertijd ziet Houdijk dat er nog veel zaken beter kunnen en moeten en dat er veranderingen nodig zijn bij de afhandeling van schade. Houdijk: “Met ons pakket aan maatregelen dat we 23 maart bekend maakten, hebben we laten zien een visie en concrete voorstellen te hebben voor de toekomst. Veel daarvan zien we ook terug in de kabinetsreactie op het rapport van de parlementaire enquêtecommissie.”

Wat Houdijk betreft is het nu goed om voor de nieuwe bestuursvoorzitter Henk Korvinus en een nieuwe directeur ruimte te creëren om verder vorm en inhoud te geven aan de toekomstige afhandeling van de schade. Een afhandeling die menselijker, milder en makkelijker zal moeten zijn. Houdijk: ”Frisse blikken en nieuwe energie passen goed bij de nieuwe fase die het IMG nu ingaat.”

Opvolging

De komende tijd zal Houdijk afscheid nemen van regionale en landelijke stakeholders en natuurlijk van de medewerkers van het IMG. Deze week wordt gestart met het werven van een nieuwe directeur.

Reageren op dit berict?

U kunt reageren op dit bericht in ons forum. Klik op het tekstwolkje boven de foto van dit artikel om naar het forum te gaan.