Verder naar inhoud
Terug naar overzicht

13 december 2022

Ruim 1.700 aanvragen in eerste week regeling tegemoetkoming waardedaling NAM

660.jpg

In de eerste week van de regeling hebben 1.757 voormalig huiseigenaren een tegemoetkoming aangevraagd voor het mogelijke verschil tussen de vergoeding voor waardedaling van de NAM en de vergoeding voor waardedaling van het IMG.

Bestuursvoorzitter Bas Kortmann van het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG) is verheugd. ‘’Dat zoveel mensen meteen in de eerste week de regeling hebben weten te vinden is goed nieuws. Ongeveer een vijfde van de groep voormalige huiseigenaren die van de regeling gebruik kunnen maken, heeft zich al gemeld. Dat is een mooie start, die bovendien zonder problemen verlopen is.’’

Ongeveer 9.750 oud-eigenaren hebben bij verkoop van hun woning in Gronings aardbevingsgebied mogelijk een lagere vergoeding voor waardedaling van de NAM ontvangen dan ze bij het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG) gekregen zouden hebben. Sinds 5 december kunnen zij een tegemoetkoming aanvragen voor het mogelijke verschil tussen de vergoeding voor waardedaling van de NAM en de vergoeding voor waardedaling van het IMG.

25 miljoen

Eind 2020 trokken huiseigenaren bij de politiek aan de bel, dat de NAM-regeling afweek van de Waardedalingsregeling van het IMG. Daarop heeft het Rijk 25 miljoen euro beschikbaar gesteld, waarmee het IMG een tegemoetkoming kan uitbetalen.

Eenvoudig aanvragen

De tegemoetkoming aanvragen is eenvoudig. Voormalig huiseigenaren met een Vaststellingsovereenkomst van de NAM kunnen inloggen op Mijn Dossier op de website van het IMG. Daar treffen ze een vooraf ingevuld formulier aan. Kloppen de ingevulde gegevens, dan kan de aanvraag meteen gedaan worden.

Snelle betaling

Aanvragers kunnen hun geld snel tegemoet zien, want het IMG verwacht de eerste beschikkingen eind januari te versturen. Betaling vindt plaats binnen 14 dagen na ontvangst van de beschikking.

Meer informatie of aanvragen?

Meer weten over de regeling, de voorwaarden of direct een aanvraag doen? Bezoek de pagina Tegemoetkoming NAM op onze website.