Verder naar inhoud
Terug naar overzicht

2 december 2022

Regeling open voor aanvraag tegemoetkoming waardedaling na NAM-vergoeding

288.jpg

Vanaf maandag 5 december kunnen voormalig huiseigenaren een tegemoetkoming aanvragen voor het mogelijke verschil tussen de vergoeding voor waardedaling van de NAM en de vergoeding voor waardedaling van het IMG. Ongeveer 9.750 oud-eigenaren   hebben bij verkoop van hun woning in Gronings aardbevingsgebied mogelijk een lagere vergoeding voor waardedaling van de NAM ontvangen dan ze bij het IMG gekregen zouden hebben.

Eind 2020 trokken huiseigenaren bij de politiek aan de bel, dat de NAM-regeling afweek van de Waardedalingsregeling van het IMG. Daarop heeft het Rijk 25 miljoen euro beschikbaar gesteld, waarmee het IMG een tegemoetkoming kan uitbetalen.

Tegemoetkoming

De tegemoetkoming is bedoeld voor oud-eigenaren van een woning die tussen februari 2014 en juni 2020 een vergoeding voor waardedaling van de NAM hebben ontvangen voor hun verkochte woning. Zij hebben hiervoor een Vaststellingsovereenkomst met de NAM getekend.

Meer informatie

Meer weten over de regeling, de voorwaarden of direct een aanvraag doen? Bezoek deze pagina op onze website.