Verder naar inhoud
Terug naar overzicht

30 oktober 2020

Ook steunpunten in het Hogeland en gemeente Groningen

315.jpg

Op 1 november gaat de Waardedalingsregeling van start in de gemeenten Groningen en Het Hogeland. Aanvragen van inwoners van die gemeenten worden vanaf november in behandeling genomen. Tegelijkertijd opent het IMG  steunpunten in deze gemeenten. De vijf nieuwe steunpunten zijn een aantal dagdelen per week open voor inwoners met algemene vragen over mijnbouwschade en schaderegelingen, waaronder de Waardedalingsregeling.

Steunpunten

Sinds begin oktober kwamen er in totaal 217 bezoekers naar de steunpunten in Appingedam (95) en Loppersum (122). Meer dan de helft van de inwoners bezoekt het steunpunt om ondersteuning te krijgen bij het doen van de aanvraag voor de Waardedalingsregeling. Inloggen met DigiD blijkt voor een groep aanvragers nog wennen. Bezoekers van steunpunten adviseren we daarom DigiD-gegevens én een mobiele telefoon mee te nemen, zodat medewerkers ter plekke ondersteuning kunnen bieden.

Persoonlijk contact

Bezoekers geven verder aan het persoonlijke contact en de tijd die er is om het eigen verhaal en eigen ervaringen met betrekking tot de afhandeling van aardbevingsschade te delen erg te waarderen. Menigeen heeft een buurman of familielid aangeraden ook naar het steunpunt te gaan en zo diegene geholpen met het doen van de aanvraag.

Openingstijden en locatie steunpunten

In november openen de steunpunten in Het Hogeland (3) en de gemeente Groningen (2). Van tevoren aanmelden is vooralsnog niet nodig. In de steunpunten in Appingedam en Loppersum merken we dat het eerste uur vaak druk is. Daarna is de wachttijd korter. Uiteraard houden we ons aan alle coronamaatregelen, waaronder het houden van 1,5 meter afstand. Zie hier de openingstijden en de locatie van de steunpunten.