Verder naar inhoud
Terug naar overzicht

19 maart 2018

Zaakbegeleider Aldert Jan Broers: naast de bewoner

444.jpg

Zelf heeft hij ook schade aan zijn huis, en nu staat Aldert Jan Broers als zaakbegeleider andere mensen bij in het afhandelen van hun schade. “Ik zorg voor het ‘warme’ contact en hoop mensen te kunnen ontzorgen. Maar ik ga niet betuttelend doen.”

De sociale kant van het werk was wat Aldert Jan aansprak toen hij belangstelling toonde voor deze functie. Mensen die schade door een aardbeving melden bij de Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen krijgen allemaal een zaakbegeleider toegewezen. Die kan de bewoner met raad en daad bijstaan, zodat de bewoner ook echt wordt gehoord en de procedure zo soepel mogelijk verloopt.

Aldert Jan mocht er zelfs nog over van gedachten wisselen met minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat, die bij het schadeloket in Groningen poolshoogte kwam nemen. “We hebben de missie meegekregen om er steeds voor de bewoner te zijn en dat is precies wat ik ga doen”, zegt Aldert Jan.

“Wat ik ook mooi vind is dat de TCMG de opdracht heeft om schade ruimhartig en rechtvaardig te vergoeden. We kunnen echt iets voor mensen betekenen.”

Aldert Jan is zich er ook van bewust dat de verwachtingen in Groningen hooggespannen zijn. “We zullen niet op elke vraag al onmiddellijk een antwoord weten, bijvoorbeeld omdat het om een enorm aantal dossiers gaat. Daarom moeten we ook gewoon realistisch zijn en eerlijk vertellen wat we nog niet weten."

“Het belangrijkste vind ik dat er duidelijkheid komt voor iedere bewoner. Dat mensen weten waar ze aan toe zijn.”