Acuut onveilige situatie (AOS) melden

Voelt u zich onveilig in uw woning of in een van uw panden? Omdat u denkt dat het gebouw schade heeft door bodembeweging? Meldt u dan een mogelijk acuut onveilige situatie (AOS) bij het IMG. Binnen 48 uur hoort u van ons of uw gebouw veilig is. Als dat nodig is, nemen we direct maatregelen uit voorzorg.

Man werpt blik op scheur in muur

In het kort

Als u vermoedt dat de constructie van het gebouw waarin u woont of werkt onveilig is. En heeft u het vermoeden dat bodembeweging door gaswinning in het Groningenveld of de gasopslag Norg en Grijpskerk invloed heeft gehad op de constructie en die onveilig heeft gemaakt. Dan doet u een AOS-melding. Ook bij twijfel adviseren we u om altijd een AOS-melding te doen.

Hoe werkt het?

Ons AOS-team neemt na uw melding zo snel mogelijk telefonisch contact met u op en bespreekt dan met u de situatie. Meestal volgt een veiligheidsinspectie.

Vragen die het IMG dan beantwoordt: Is er een direct veiligheidsrisico ontstaan voor de bewoners of omwonenden? Kan bij het minste of geringste, dus al bij kleine invloeden van buitenaf (weersinvloeden, verkeers- invloeden of trillingen), de situatie acuut onveilig zijn?

Alleen de constructieve veiligheid van het gebouw wordt beoordeeld. Het AOS-team beoordeelt niet of de oorzaak is gelegen in bodembeweging door gaswinning in het Groningenveld of de gasopslag Norg en Grijpskerk. Er volgt dus ook geen besluit over schadevergoeding.

Na een inspectie is het in een klein aantal situaties nodig om preventieve veiligheidsmaatregelen te nemen. Dit gebeurt in overleg met u. Het IMG draagt zorg voor de kosten van die eventuele maatregelen.

Als het niet acuut onveilig blijkt te zijn, vinden we het belangrijk om uw zorgen over de constructieve veiligheid weg te kunnen nemen. Dat doen we graag.

Lees hoe de procedure stap voor stap verloopt.

Een AOS-melding doen

U kunt via onderstaand formulier een AOS-melding doen. Met het invullen en versturen van dit formulier geeft u ons toestemming voor het gebruik van deze gegevens. Voor meer informatie vindt u hier onze privacyverklaring.

Waarom maakt u zich zorgen?

Waar is de mogelijk acuut onveilige situatie?

Uw gegevens

Uw gegevens worden niet voor andere doeleinden gebruikt. Zie voor meer informatie de privacyverklaring.

Werkt het formulier niet?
Stuur dan een e-mail naar aos@schadedoormijnbouw.nl. Beschrijf in uw e-mail uw situatie, uw adres en uw telefoonnummer. We nemen zo snel mogelijk contact met u op.