Verder naar inhoud
Terug naar overzicht

De heren van het IMG

"In 2019 heb ik schade doorgegeven. In november van dat jaar kwam er op advies van het IMG iemand van bouwbedrijf Iden uit Zuidbroek bij ons langs om een schaderapport op te stellen. Zijn woorden: “Het is niet goed, zoveel schade. Meer dan 40 foto's. Ik maak er direct werk van als ik weer op kantoor ben.”
Twee landwegen komen samen tussen weilanden in het Groninger landschap

Het verhaal van:

Reint Brouwer

Versterking:

1e melding in 2019

Plaats:

Pekela

Dossier bij:

IMG

"Op 26 februari 2020 wilden de heren van het IMG langskomen om de schade zelf op te nemen. Helaas had mijn vrouw op 13 februari net te horen gekregen dat ze borstkanker had. Precies op de dag dat de heren wilden langskomen, kregen wij de uitslagen van de scans en de onderzoeken. Dus de heren afgezegd.

Na vele chemokuren was de tijd daar om een nieuwe afspraak te maken. Dat werd gepland op 17 september 2020. Ondertussen hoorden we dat onze naaste buren en vele andere mensen in Pekela al een riante schadevergoeding hadden ontvangen. Maar op 1 september 2020 ontvingen we een brief dat nieuw onderzoek had uitgewezen dat onze postcode buiten het schadegebied valt.

De heren van het IMG kwamen alsnog op 17 september. Mijn vrouw moest een dag later een operatie ondergaan, maar ik dacht: Ik zeg het niet weer af. Ik begon direct over de brief die ik op 1 september had ontvangen. Tegen de zaakbegeleider zei ik: "Zo pissen wij zeker weer naast de pot. "Zo kun je dat wel noemen", zei hij. En op mijn vraag wat ze met het rapport van Iden gingen doen, was het antwoord: "Daar doen we niets mee".

Die expert ging aan het werk en maakte opnieuw vele foto’s. Pas in december ontvingen we het schaderapport, na lang aandringen en vele mails: 250 pagina’s dik. Uitslag: schade niet ontstaan door mijnbouwactiviteiten, maar door zetting vanwege het inklinken van de grond.

Ik blijf erbij: als mijn vrouw deze vreselijke ziekte niet had gehad en de heren hier op 26 februari 2020 waren geweest, dan had de vlag er heel anders bij had gehangen. Na vele mails gaan ze de zaak nu eindelijk toch overnieuw bekijken. Dit jaar komen ze weer langs. In 2022!!!!!!"