Verder naar inhoud

Acuut onveilige situatie melden

Voelt u zich onveilig in uw woning of ander gebouw door schade door aardbevingen? Doe dan een melding voor een acuut onveilige situatie (AOS). Wij nemen contact met u op en binnen 48 uur hoort u of uw gebouw veilig is. Als het nodig is, nemen we direct maatregelen om uw gebouw veilig te stellen.

Voelt u zich onveilig in uw woning?

Meld de situatie bij ons via onderstaand formulier of telefonisch. Bel 112 als elke seconde telt.

  • 0800 4444 111 (gratis nummer)
  • Maandag tot en met zaterdag: van 8.00 tot 17.30 uur
  • Zondag en feestdagen: gesloten

Vanuit het buitenland belt u +31 (0)88 0420 420. U betaalt het lokale tarief om naar Nederland te bellen.

Een acuut onveilige situatie melden

U kunt via het formulier hiernaast een AOS-melding doen. Met het invullen en versturen van dit formulier geeft u ons toestemming voor het gebruik van deze gegevens. Voor meer informatie vindt u hier onze privacyverklaring.

Wat gaan wij doen

Ons AOS-team belt u na uw melding zo snel mogelijk op en bespreekt de situatie met u. Bijna altijd volgt een veiligheidsinspectie.

Bij de veiligheidsinspectie bekijken we of er een direct veiligheidsrisico is voor de bewoners of omwonenden. En of de situatie acuut onveilig kan zijn bij het minste of geringste, dus al bij kleine invloeden van buitenaf zoals harde wind, verkeer of trillingen.

Het AOS-team beoordeelt alleen de constructieve veiligheid van het gebouw. Het team beoordeelt niet of bodembeweging door gaswinning in het Groningenveld of de gasopslag Norg of Grijpskerk de oorzaak is. Er volgt dus ook geen besluit over schadevergoeding.

Na een inspectie is het heel soms nodig om uit voorzorg veiligheidsmaatregelen te nemen. Dit gebeurt in overleg met u. Wij betalen de kosten van die maatregelen.

Als de situatie niet acuut onveilig blijkt te zijn, vinden we het belangrijk om uw zorgen over de constructieve veiligheid weg te nemen. We nemen graag de tijd om uw vragen te beantwoorden.

Ook maken we in Mijn Dossier een plaats waar u alle informatie over uw melding terug kunt vinden.

Lees hier alle stappen in het AOS-proces

Acuut onveilige situatie melden

Waarom maakt u zich zorgen?
Waar is de mogelijk acuut onveilige situatie?
Uw gegevens


Uw gegevens worden niet voor andere doeleinden gebruikt.
Zie voor meer informatie de privacyverklaring.