17 april 2018

2 reacties

Schadeafhandeling in 10 stappen: hoe werkt het?

Met de voorlopige werkwijze die de Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen vandaag heeft bekendgemaakt, is meer duidelijk hoe u schade kunt melden en wat daarbij komt kijken. Het schema Schadeafhandeling in 10 stappen bevat onder meer de termijnen waarbinnen bepaalde zaken moeten worden afgerond.

In stap 1 geven we aan hoe u schade kunt melden. Stap 2 gaat in op de bevestiging van uw schademelding en het belang van het tijdig aanleveren van gegevens mochten die ontbreken. De derde stap is het toewijzen van een deskundige die de schade bij u thuis opneemt en een zaakbegeleider die u kan bijstaan tijdens de schadeafhandeling, mocht u dat willen.

Advies

Als u zich niet kunt vinden in de toegewezen deskundigen laat stap 4 zien wat u dan moet doen. Stap 5 gaat over de schade-opname en het advies daarover van de deskundige aan de Commissie.

Stap 6 stipt het verschil tussen de reguliere procedure (advies van Commissie binnen 6 maanden) en de vereenvoudigde procedure (advies binnen 2 weken) aan. Dat Commissie en deskundigen meer deskundigen in kunnen schakelen mocht het eerste rapport hierom vragen, wordt geschetst in stap 7.

Bezwaar

U heeft na ontvangst van het rapport 2 weken de tijd om te reageren. Die termijn kunt verlengen, lezen we in stap 8. Daarna neemt de Commissie een besluit. Mocht dat positief zijn, ontvangt u binnen 2 weken uw geld. Of we voldoen de factuur van uw aannemer tot de hoogte van de toegekende schadevergoeding. De laatste stap (10) is de ‘bezwaarstap’: u kunt binnen 6 weken bezwaar maken tegen het besluit van de Commissie.

Reageren

Willem Bootsveld 14 augustus 2020 - 11:08

Op ons inpandige balkon zijn scheuren ontstaan door verzakking, waardoor waterschade is ontstaan bij hevige slagregen. Heb met een aannemer een plan voor herstel besproken.

Jenny, IMG 6 februari 2021 - 12:00

Beste meneer Bootsveld, allereerst excuses voor deze late reactie. Wij hebben uw opmerking over het hoofd gezien. Ik weet niet precies wat uw doel was met deze opmerking. Hebt u een melding van de schade gedaan bij ons via deze website of via 0800-4444111? Ik hoop van harte dat u inmiddels geholpen bent.

Reactie toevoegen

Deel bij de reactie geen dossiernummer, e-mailadres of telefoonnummer. Bij vragen over uw dossier kunt u contact opnemen met ons Serviceloket via 0800 4444 111.

Reacties die niet over het onderwerp gaan of die onfatsoenlijk taalgebruik bevatten kunnen worden verwijderd.

Uw gegevens worden niet voor andere doeleinden gebruikt. Zie voor meer informatie de privacyverklaring.