Verder naar inhoud
Terug naar overzicht

7 mei 2024

Olivier de Bruijne zwaait per 1 oktober af

KVDV 20221013 Portret IMG De Bruijne 02

Algemeen directeur Olivier de Bruijne zwaait na bijna zes jaar af bij het IMG. Met hem verliezen we een IMG’er van het eerste uur, die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van de organisatie en de schadeafhandeling in Groningen.

Olivier de Bruijne maakte al vrij snel na de oprichting in 2018 deel uit van de directie van de Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen, de voorganger van het IMG. Hij stond aan de wieg van het zelfstandig bestuursorgaan IMG en nam de bestuurlijke en juridische zaken en de schadeafhandeling ter hand. Mede onder zijn leiding maakte het IMG grote veranderingen door. Sinds medio 2023 is hij algemeen directeur van het IMG.

Een eer

  • De Bruijne:

    “Hoewel het Groningendossier, het IMG en het Noorden mij na aan het hart liggen, is er een wens terug te keren naar mijn geboortegrond Amsterdam. Na 28 jaar in het mooie Groningen te hebben gewoond zal het wel even wennen zijn, maar de beslissing voelt goed. Er ligt naar aanleiding van Nij begun een stevig en stabiel pakket aan maatregelen waarmee we de Groningers de komende jaren flink kunnen helpen. Nu we goed op weg zijn met de implementatie van de maatregelen, is het een natuurlijk moment om het stokje over te dragen. Het was een grote eer om bijna zes jaar betekenisvol te zijn voor de Groninger en in het ontwikkelen en leiden van het IMG. Van de prille organisatie van toen tot het instituut met 950 mensen dat het nu is. De opgave van het IMG was en is enorm. Ik meen dat we tot nu toe voor veel gedupeerde Groningers van betekenis hebben kunnen zijn, en met het pakket aan maatregelen kunnen we nog meer betekenen.”

Opvolging

De komende tijd neemt Olivier de Bruijne afscheid van regionale en landelijke stakeholders en natuurlijk van de medewerkers van het IMG. Deze week starten we met het werven van een nieuwe directeur.