Verder naar inhoud

Mijn dossier en aannemersportaal minder goed bereikbaar

Vanwege onderhoud zijn Mijn dossier en het aannemersportaal tijdelijk minder goed bereikbaar.

Terug naar overzicht

2 april 2024

1.312 bezwaarmakers kiezen voor eenmalig aanbod

KVDV 20230418 Rondje Groningen Lente 04

Bijna alle 2.600 bezwaarmakers die hun bezwaar voor een besluit over fysieke schade voor 6 oktober 2023 indienden, ontvingen het eenmalige aanbod. 1.312 van hen gingen inmiddels akkoord met dit aanbod en hebben daarmee duidelijkheid over de afhandeling van hun schadedossier. 30 Bezwaarmakers wezen het aanbod af. Zij gaan verder in de reguliere bezwaarroute. De overige bezwaarmakers (zo’n 1.300) moeten nog een keuze maken.

Het tijdelijke aanbod is bedoeld om bezwaarmakers die soms al lang wachten, snel en eenvoudig duidelijkheid te geven en een punt te kunnen zetten achter hun schadedossier. Bezwaarmakers die kozen voor het eenmalige aanbod ontvingen tot nu zo’n 28 miljoen euro. Het geld staat vaak binnen enkele dagen op hun bankrekening.

Afronding schadedossier

Om bewoners te helpen bij het maken van een weloverwogen keuze, lichten IMG-medewerkers het aanbod toe. Henk Korvinus, bestuursvoorzitter van het IMG: “Sinds de parlementaire enquête naar de gaswinning werken wij aan een menselijkere, makkelijkere en mildere schadeafhandeling. Deze snelle oplossing is een volgende stap om te bouwen aan herstel. De oplossing voor deze groep was echt nodig, want we hebben te maken met bezwaarmakers die soms al jaren wachten op een definitieve afronding van hun schadedossier. De afgelopen maanden hebben IMG-medewerkers persoonlijk contact gehad met een flink aantal bezwaarmakers om het aanbod uit te leggen. Na de ontvangst van het aanbod zijn veel bezwaarmakers hiermee akkoord gegaan, waardoor zij hun schadedossier nu kunnen afsluiten.”

Bijzondere situaties

Het IMG neemt de komende tijd nog contact op met de groep bezwaarmakers die nog geen keuze gemaakt heeft en een kleine groep bezwaarmakers die met een bijzondere situatie te maken hebben. Bijvoorbeeld omdat de woning tijdens de bezwaarperiode van eigenaar is veranderd, er nog een opname volgt of dat er sprake is van overlijden.