Verder naar inhoud
Terug naar overzicht

7 februari 2024

Stand van zaken aanbod voor bewoners met een bezwaar tegen besluit fysieke schade

221.jpg

Bewoners die in bezwaar zijn gegaan tegen een besluit voor fysieke schade kunnen sinds eind november kiezen voor daadwerkelijk herstel of voor een extra aanbod.

Dit extra aanbod is bedoeld om deze bewoners snel duidelijkheid te geven. Ruim 500 bezwaarmakers hebben een aanbod gehad of krijgen dit de komende dagen. Inmiddels hebben ruim 200 bewoners het aanbod geaccepteerd, waardoor zij het schadedossier kunnen afsluiten. Slechts 4 bezwaarmakers hebben tot nu toe het aanbod afgewezen. Zij gaan met hun bezwaar verder in de formele route.

Om bewoners te helpen bij het maken van een weloverwogen keuze, lichten IMG-medewerkers het aanbod toe in een telefoongesprek of een gesprek, indien gewenst, bij de mensen thuis. Hierdoor, maar ook door ICT-uitdagingen, duurt het afhandelen van het aanbod aan bezwaarmakers langer dan verwacht. Het IMG blijft het belangrijk vinden dat de tijd wordt genomen voor de bezwaarmaker en het goed doorlopen van het aanbod. Tegelijkertijd werkt het IMG aan het verder versnellen van het aanbod, zodat bezwaarmakers snel een keuze krijgen voorgelegd. De komende maanden verwachten we alle bezwaarmakers geïnformeerd te hebben over het aanbod.

Reageren op dit bericht?

U kunt reageren op dit bericht in ons forum. Klik op het tekstwolkje boven de foto van dit artikel om naar het forum te gaan.