Verder naar inhoud
Terug naar overzicht

23 januari 2024

Grote opkomst bij informatieavond aardbevingsschade in Oldambt

Een persoon bekijkt de buitenmuur van een woning en onderzoekt deze op schade.

Dorpshuis ’t Trefpunt in Nieuwolda barstte maandagavond 22 januari bijna uit z’n voegen. Aanleiding voor de volle bak was de informatieavond over schadeafhandeling en versterking die de gemeente in samenwerking met het IMG en NCG had georganiseerd.

Ondersteuning

Na het welkomstwoord van burgemeester Cora-Yfke Sikkema vertelde Programmamanager Aardbevingsopgave Erwin Vening hoe de gemeente haar inwoners ondersteunt bij de aardbevingsproblematiek. En op welke manieren ze met het IMG en NCG samenwerkt om de afhandeling en het herstel van schade zo goed mogelijk te laten verlopen. Vervolgens gaven Bob de Wildt van NCG en directeur Siebe Keulen van het IMG een toelichting op de nieuwe en aangepaste regelingen voor fysieke en immateriële schade, en voor de versterking.

Van mens tot mens

In een korte presentatie vertelde Siebe hoeveel inwoners met schade in het Oldambt het IMG inmiddels heeft geholpen. Vervolgens nam hij de toehoorders mee in de huidige werkwijze van de organisatie. “Voor de jaarwisseling zijn we weer gestart met het afhandelen van gepauzeerde en andere lopende aanvragen. We informeren aanvragers per brief over onze nieuwe werkwijze en vertellen welke keuzes ze kunnen maken. Maar we bellen hen ook op, want er is nogal wat veranderd en dan is het fijn om van mens tot mens te kunnen praten. Daarom hebben we in de regio ook steunpunten, waar inwoners met vragen over aardbevingsschade van harte welkom zijn. En vanavond kunt u met individuele vragen terecht bij onze zaakbegeleiders achterin de zaal.”

Praktische vragen

Dat de inwoners goed voorbereid naar de informatieavond waren gekomen, bleek uit de vragen die ze na afloop van de presentaties stelden. De inhoud van de regelingen was bij de meesten bekend. Er was vooral behoefte aan duidelijkheid over de uitvoering ervan, en aan persoonlijk advies. Onze zaakbegeleiders hielpen veel mensen verder.

De eerstvolgende informatieavond waar het IMG aanwezig is om uitleg te geven en vragen te beantwoorden, is op donderdag 25 januari van 17.00 tot 20.00 uur in dorpshuis ’t Holt in Ten Post.

Reageren op dit bericht?

U kunt reageren op dit bericht in ons forum. Klik op het tekstwolkje boven de foto van dit artikel om naar het forum te gaan.