Verder naar inhoud
Terug naar overzicht

14 november 2023

Oplichters actief in Groningen

122.jpg

In de gemeente Groningen zijn oplichters actief, waarschuwt de Nationaal Coördinator Groningen (NCG). Ze bellen aan bij Groningers en vertellen dat zij met een apparaatje scheuren achter het behang kunnen ontdekken. Trap hier niet in, want het onderzoek is nep. Deel ook nooit uw bankgegevens en handtekening. Oplichters kunnen deze persoonsgegevens misbruiken.

De oplichters staan onverwacht voor de deur met de mededeling dat bewoners zogenaamd een vergoeding kunnen aanvragen van 300 euro. Voor het aanvragen van die vergoeding proberen ze de bankgegevens en een handtekening van bewoners te bemachtigen.

Telefonische oplichting

Bij het IMG is dinsdagmiddag (14-11-2023) één bericht binnengekomen over een poging tot telefonische oplichting. Een inwoner uit de stad Groningen werd gebeld dat er een inspectie moest plaatsvinden om te controleren of de schade is gerepareerd. Voor de inspectie moest de bewoner een digitaal formulier ondertekenen. De bewoner vertrouwde dit niet en belde met het IMG-serviceloket om te controleren of er een afspraak stond gepland. Dit bleek niet het geval. Het IMG benadrukt dat na het uitkeren van een schadevergoeding er geen inspecties plaatsvinden om te controleren of schade is hersteld.

Meld schade kosteloos bij het IMG

Het afhandelen van mijnbouwschade is altijd kosteloos en er komt nooit onaangekondigd iemand namens het IMG langs. Als er een afspraak met het IMG staat gepland, ontvangt u hiervan een bevestiging in ‘Mijn dossier’.

Neem bij twijfel contact met ons op

Mocht u worden benaderd en twijfelt u of u te maken heeft met een oplichter? Vraag dan of de persoon zich kan identificeren als een medewerker van het IMG of de NCG. Of bel bij twijfel met het IMG of de NCG om te controleren of u te maken heeft met een oplichter of niet. Daarnaast kunt u ‘Mijn dossier’ raadplegen om te kijken of er een contactmoment staat gepland met iemand van het IMG. Weet u zeker dat u te maken heeft gehad met een oplichter? Neem dan contact op met de politie.

Contactgegevens

Schade melden kan kosteloos via ‘Mijn dossier’ op www.schadedoormijnbouw.nl of door gratis te bellen naar 088-0420 420 (maandag tot en met zaterdag van 8.00 tot 17.30 uur). U kunt doordeweeks ook terecht bij een van de steunpunten bij u in de buurt. Op onze website vindt u de locaties en openingstijden.

Reageren op dit bericht?

U kunt reageren op dit bericht in ons forum. Klik op het tekstwolkje boven de foto van dit artikel om naar het forum te gaan.