Verder naar inhoud
Terug naar overzicht

26 april 2023

Henk Korvinus nieuwe voorzitter Instituut Mijnbouwschade Groningen

956.jpg

Mr. H.C.D. (Henk) Korvinus wordt benoemd tot de nieuwe voorzitter van het bestuur van het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG). De ministerraad heeft besloten hem voor te dragen op voorstel van minister Weerwind voor Rechtsbescherming.

De 67-jarige Korvinus was tot 1 januari 2023 inspecteur-generaal bij het ministerie van Justitie en Veiligheid. Eerder was hij waarnemend hoofdofficier Noord-Nederland, raadsadviseur op het ministerie van Algemene Zaken, hoofdofficier van justitie in Den Haag en Rotterdam, rechter en kantonrechter.  

Korvinus zal de eerste weken van zijn voorzitterschap besteden aan het inwerken in het aardbevingsdossier, het voeren van gesprekken met gedupeerde Groningers en Drenten en het kennismaken met maatschappelijke organisaties en regionale overheden en instellingen.

De benoeming van Korvinus gaat 15 mei in en is voor de duur van 4 jaar. Hij volgt professor mr. S.C.J.J. (Bas) Kortmann op. 

Reageren op dit bericht?

U kunt reageren op dit bericht in ons forum. Klik op het tekstwolkje boven de foto van dit artikel om naar het forum te gaan.