Verder naar inhoud
Terug naar overzicht

28 januari 2023

Zoektocht nieuwe bestuursvoorzitter voortgezet

253.jpg

Het vinden van een nieuwe bestuursvoorzitter voor het IMG heeft meer tijd nodig. Op verzoek van het bestuur zal Bas Kortmann daarom tot 1 mei 2023 in functie blijven. Het IMG heeft een specialistisch bureau ingeschakeld om te helpen in de zoektocht naar een opvolger.

Afgelopen najaar maakte Bas Kortmann, de huidige bestuursvoorzitter, bekend zich niet beschikbaar te stellen voor verlenging van zijn aanstelling. Zijn bestuursperiode van nu bijna vijf jaar zou daarmee eindigen op 14 februari aanstaande. Maar de zoektocht naar een opvolger heeft  meer  tijd  nodig. Kortmann blijft op verzoek van het bestuur daarom langer in functie. Op zijn verzoek is daaraan een uiterste datum verbonden: 1 mei 2023.

Boegbeeld

Een specialistisch bureau helpt het IMG bij het vinden van de opvolger. Vandaag start daartoe een wervingscampagne. In overleg met het bestuur van het IMG is een profiel opgesteld en een selectieprocedure vastgesteld. Wie interesse heeft, kan tot 12 februari 2023 reageren. Het profiel maakt duidelijk dat ook de nieuwe voorzitter een veeleisende baan wacht en een rol als boegbeeld.

Brug slaan

Zo zoekt het IMG naar iemand met ruime bestuurlijke ervaring, bewezen affiniteit met het oplossen van maatschappelijke vraagstukken en gevoel voor maatschappelijke ontwikkelingen. Er wordt een onafhankelijk en onpartijdige bestuurder gezocht die een brug slaat richting Groningers, maatschappelijke organisaties en ‘Den Haag’. Ook  moet  de  nieuwe  voorzitter  affiniteit hebben met complexe juridische vraagstukken.

Reageren op dit bericht?

U kunt reageren op dit bericht in ons forum. Klik op het tekstwolkje boven de foto van dit artikel om naar het forum te gaan.