Verder naar inhoud
Terug naar overzicht

10 maart 2022

Waardedaling: onderzoek actualisatie nog niet afgerond

Dit jaar actualiseren we de Waardedalingsregeling. Maar het onderzoek naar de ontwikkeling van de woningmarkt duurt langer dan verwacht. Dat betekent dat het nog even duurt voor we kunnen zeggen wat de actualisatie voor aanvragers gaat betekenen.

585.jpg

Om de vergoeding van de waardedaling door de bodembeweging in het Groningenveld en de gasopslag Norg goed te kunnen bepalen, wordt op dit moment in opdracht van het IMG opnieuw onderzoek verricht naar de ontwikkeling van de woningmarkt. Want de waarde van woningen blijft zich ontwikkelen, dus ook in het aardbevingsgebied. Daarom is het wenselijk om de waardedaling van woningen opnieuw te laten doorrekenen. Dit onderzoek neemt meer tijd in beslag dan verwacht.

Wat al wel bekend is, is dat de nieuwe peildatum 1 januari 2021 wordt. Zodra het onderzoek is afgerond en de uitkomsten bekend zijn, actualiseren we de Waardedalingsregeling.