Verder naar inhoud
Terug naar overzicht

3 december 2021

Vergoedingen waardedaling per ongeluk dubbel betaald

122.jpg

Het IMG is er donderdag 2 december achter gekomen dat er bij de uitbetaling van vergoedingen voor waardedaling deze week iets fout is gegaan. 92 mensen hebben per ongeluk twee keer hetzelfde bedrag uitbetaald gekregen. In totaal gaat het om 348.000 euro dat teveel is overgemaakt.

De oorzaak van de dubbele betaling is een menselijke fout. Normaal gesproken worden de betalingen geautomatiseerd uitbetaald. Toen dit deze week bij een beperkte groep door een technische storing niet lukte, is dit handmatig gedaan. Helaas zijn hierbij ook handmatige betalingen gedaan naar mensen die hun vergoeding wel al hadden ontvangen.

De fout kwam aan het licht nadat mensen zich meldden bij het IMG met de mededeling dat ze teveel geld hadden ontvangen. Enkelen hebben het teveel ontvangen geld inmiddels ook al uit eigen beweging teruggestort. De mensen die 2 keer een betaling hebben ontvangen worden nu allen telefonisch en daarna schriftelijk benaderd. Met hen worden afspraken gemaakt over terugbetaling.