Verder naar inhoud
Terug naar overzicht

5 oktober 2021

154 meldingen waardedaling, deze week geen cijfers fysieke schade

65.jpg

Afgelopen week kwamen er 154 nieuwe meldingen binnen voor de waardedalingsregeling. 828 zijn er afgehandeld. Schademelders beoordelen het IMG met gemiddeld een 7,9 na een besluit over hun aanvraag. Door een storing bij het maken van de rapportages zijn deze week helaas geen gegevens beschikbaar over de afhandeling van fysieke schade in de afgelopen week.

Besluiten Waardedalingsregeling

Het IMG heeft in totaal nu 440 miljoen euro vergoeding toegekend voor waardedaling, een stijging van ongeveer 3 miljoen euro ten opzichte van vorige week. In totaal zijn er 99.508 aanvragen ingediend voor de Waardedalingsregeling door 85.307 aanvragers (een aanvrager kan meerdere huizen in bezit hebben (gehad)). Er zijn nu in totaal 96.306 aanvragen afgehandeld, waarbij 23.834 aanvragen zijn afgewezen.

Gemiddelde beoordeling van aanvragers

De totale beoordeling van het IMG is momenteel een 7,9, gebaseerd op 23.787 reacties sinds de start van de metingen. Het gemiddelde voor besluiten voor fysieke schade is sinds de start een 7,7. Afgelopen week was dit een 5,2. Voor waardedaling is de beoordeling na een besluit nu gemiddeld een 8. Afgelopen week was dit een 5,7.

Bezwaren

Voor waardedalingsbesluiten kwamen er 10 bezwaren binnen. Het aantal ontvangen bezwaren op besluiten voor die regeling is gelijk gebleven op 5,9 procent.