Verder naar inhoud
Terug naar overzicht

3 maart 2021

1.061 keer fysieke schade, 1.003 waardedaling

459.jpg

Afgelopen week kwamen er 1.061 nieuwe meldingen binnen van fysieke schade (scheuren in muren o.a.), er zijn er ten minste 969 afgehandeld. Er kwamen 1.003 aanvragen voor de Waardedalingsregeling binnen, er werden er 3.707 afgehandeld. Schademelders beoordelen het IMG met gemiddeld een 7,9 na een besluit over hun aanvraag.

IT-problemen

De overschakeling naar een nieuw administratiesysteem heeft de nodige voeten in de aarde. Het is niet mogelijk geweest de voortgangscijfers voor de afhandeling van fysieke schade op te leveren deze week. Het online dashboard kan als gevolg daarvan niet worden geüpdatet deze week. In dit nieuwsbericht rapporteren we wat wel bekend is.

Totale schadevergoeding

Voor waardedaling werd afgelopen week 11 miljoen euro schadevergoeding toegekend, waarmee de totale vergoeding voor die schade op 334 miljoen euro komt. Voor fysieke schade was vorige week bekend dat er 512,7 miljoen euro was toegekend. De totale schadevergoeding die het IMG toekende komt daarmee op ten minste 846,7 miljoen euro.

Besluiten

Er zijn nu 63.723 besluiten genomen (afgelopen week 969) over aanvragen voor vergoeding van fysieke schade. Aangezien er per besluit soms meerdere aanvragen worden afgehandeld, ligt het aantal afgehandelde aanvragen waarschijnlijk hoger.  Aangenomen wordt dat het gemiddelde percentage afwijzingen van 7 procent niet sterk is veranderd deze week.  Voor de Waardedalingsregeling zijn er nu in totaal 73.452 besluiten over aanvragen genomen en daarmee evenzoveel aanvragen afgehandeld. 18.307 aanvragen zijn afgewezen (bijna 25 procent van het totaal).

Gemiddelde beoordeling van aanvragers

De totale beoordeling van het IMG is momenteel een 7,9, gebaseerd op ruim 18.000 reacties sinds de start van de metingen. Het gemiddelde voor besluiten voor fysieke schade is sinds de start een 7,7. Voor februari is dat een 7,9 (gebaseerd op 630 reacties). Voor waardedaling is de beoordeling na een besluit nu gemiddeld een 8,1. Voor februari is dat een 8,2 (gebaseerd op 1487 reacties).