Verder naar inhoud
Terug naar overzicht

15 december 2020

Steunpunten sluiten, schade-opnames gaan door

132.jpg

Gisteren werd een lockdown in ons land afgekondigd tot 19 januari 2021. Deze maatregel heeft ook gevolgen voor het IMG: de steunpunten zijn tot 19 januari gesloten. Via het serviceloket is IMG bereikbaar. De schade-opnames gaan wel zo veel als mogelijk door.

Schade-opname

We gaan zoveel mogelijk door met de schadeopnames bij mensen thuis. Uiteraard op vrijwillige basis en binnen de RIVM-richtlijnen. Zo mag het aantal personen dat tegelijk op bezoek komt maximaal twee per dag zijn. Dat betekent onder andere dat we bij het maken van een afspraak nagaan of er bijvoorbeeld meer mensen van buiten het huishouden aanwezig zijn dan een deskundige en zaakbegeleider.

Verder wordt de 1,5 meter altijd gehandhaafd, worden schademelders gevraagd deuren open te zetten en vooraf te ventileren en dragen de deskundige en zaakbegeleider mondkapjes.

Steunpunten

De steunpunten zijn vanaf vandaag gesloten. Ook de nieuwe steunpunten die in januari open zouden gaan, blijven in ieder geval tot 19 januari gesloten. Inwoners kunnen voor vragen contact opnemen met hun zaakbegeleider of met ons Serviceloet. Ook brengen zaakbegeleiders die normaal gesproken aanwezig zijn op de steunpunten, op afspraak, huisbezoeken aan inwoners. Dit kan via het Serviceloket worden aangevraagd en ingepland.