Verder naar inhoud
Terug naar overzicht

27 augustus 2020

Steunpunten openen deuren in Appingedam en Loppersum

313.jpg

In september opent het IMG steunpunten in Appingedam en Loppersum. De steunpunten zijn een aantal dagdelen per week open voor inwoners met algemene vragen over mijnbouwschade en schaderegelingen. Het is de bedoeling om in de loop van het jaar ook in andere aardbevingsgemeenten steunpunten te openen.

De steunpunten openen juist nu hun deuren omdat per september de waardedalingsregeling van start gaat in Appingedam en Loppersum. In het steunpunt zijn zaakbegeleiders van het IMG aanwezig die vragen kunnen beantwoorden over de schadeafhandeling, toelichting kunnen geven op de waardedalingsregeling en bijvoorbeeld ook ondersteuning kunnen bieden bij het doen van een aanvraag voor de regeling. Daarnaast is het een plek waar inwoners hun verhaal kunnen doen.

Appingedam

In Appingedam is het steunpunt in het ASWA gebouw aan de Burgemeester Klauckelaan 16. Vanaf 2 september zijn inwoners welkom op woensdagmiddag van 13:00 tot 17:00 uur en op donderdag van 16:00 tot 20:00 uur.

Loppersum

Ook in Loppersum gaat het steunpunt op 2 september van start. Elke woensdagochtend van 09:00 tot 13:00 uur en iedere vrijdagmiddag van 13:00 tot 17:00 uur zijn inwoners welkom in Ons Dorpshuis, Wirdumerweg 21.

Aanmelden is op beide locaties niet nodig. Uiteraard houden we ons wel aan alle coronamaatregelen, waaronder het houden van 1,5 meter afstand.

Steunpunten in andere aardbevingsgemeenten

De ervaringen bij de steunpunten in Appingedam en Loppersum gebruikt het IMG voor de nog op te richten steunpunten in de andere aardbevingsgemeenten. De steunpunten gaan ook een rol spelen bij de uitvoering van de regeling voor de vergoeding van immateriële schade. Deze regeling gaat in 2021 van start.