Verder naar inhoud
Terug naar overzicht

17 juli 2020

Update vrijdag 16.00: 833 schademeldingen na beving Loppersum

154.jpg

Het aantal binnengekomen schademeldingen na de beving bij Loppersum op dinsdagmiddag 14 juli is tot vrijdag 16.00 uur verder opgelopen tot 833 meldingen. Het aantal meldingen van acuut onveilige situaties steeg naar 11. Uit de directe omgeving van Loppersum kwamen 89 meldingen. Het gaat dan om meldingen uit een gebied met een straal van 5 km rond het epicentrum.

Ruim 60% meer dan het normale aantal meldingen

Dat betekent dat er bijna twee derde meer meldingen gedaan zijn dan op hetzelfde moment vorige week, toen er 517 meldingen waren. De kleinere beving bij Siddeburen (kracht 1,8)  in de vroege ochtend van donderdag 16 juli lijkt nauwelijks bijgedragen te hebben aan de extra schademeldingen.

Acuut onveilige situaties (AOS)

Het aantal AOS-melding is na gistermiddag verder opgelopen. De in totaal 11 meldingen zijn intussen allemaal bezocht. Twee van deze meldingen werden beoordeeld als gegrond. Eén melding kwam van een locatie ruim 40 km buiten het epicentrum, de tweede lag op circa 20 km. Er zijn maatregelen getroffen om de veiligheid zeker te stellen.

Schade melden

Wie schade constateert aan zijn huis of gebouw kan deze schade bij ons melden via website of telefoon. Wie vermoedt dat er een acuut onveilige situatie is ontstaan, kan dit hier ook melden. Als er sprake is van een direct levensbedreigende situatie, is het altijd beter het alarmnummer 112 te bellen.