Verder naar inhoud
Terug naar overzicht

16 juli 2020

Update donderdag 16.00: 600 schademeldingen na beving Loppersum

122.jpg

Het aantal binnengekomen schademeldingen na de beving bij Loppersum op dinsdagmiddag 14 juli is donderdag 16.00 uur verder opgelopen naar 600 meldingen. Het aantal meldingen van acuut onveilige situaties is gestegen naar 9. Uit de directe omgeving van Loppersum kwamen 66 meldingen. Het gaat dan om meldingen uit een gebied met een straal van 5 km rond het epicentrum.

Verdubbeling van het normale aantal meldingen

Dat betekent nagenoeg een verdubbeling ten opzichte van het aantal meldingen op hetzelfde moment vorige week, toen er 311 meldingen waren. Het is nog onduidelijk of de kleinere beving bij Siddeburen (kracht 1,8)  in de vroege ochtend van donderdag 16 juli heeft bijgedragen aan deze extra schademeldingen.

Acuut onveilige situaties

Er zijn 9 meldingen van een mogelijk acuut onveilige situatie gedaan. Van die 9 zijn intussen 8 adressen bezocht. Twee van de meldingen werden beoordeeld als gegrond. Eén melding kwam van een locatie ruim 40 km buiten het epicentrum, de tweede lag op circa 20 km. Er zijn maatregelen getroffen om de veiligheid zeker te stellen. Het adres van de laatste melding zal snel worden bezocht.

Schade melden

Wie schade constateert aan zijn huis of gebouw kan deze schade bij ons melden via website of telefoon. Wie vermoedt dat er een acuut onveilige situatie is ontstaan, kan dit hier ook melden. Als er sprake is van een direct levensbedreigende situatie, is het altijd beter het alarmnummer 112 te bellen.