Verder naar inhoud
Terug naar overzicht

16 juli 2020

Update donderdag 10.00: 495 schademeldingen na beving Loppersum

271.jpg

Het aantal binnengekomen schademeldingen na de beving bij Loppersum op dinsdagmiddag 14 juli is donderdagochtend opgelopen van 267 naar 495 meldingen. Het aantal meldingen van acuut onveilige situaties van 8 is gelijk gebleven. Uit de directe omgeving van Loppersum kwamen 55 meldingen. Het gaat dan om meldingen uit een gebied met een straal van 5 km rond het epicentrum.

Verdubbeling van het normale aantal meldingen

Dat betekent een verdubbeling van het normale aantal meldingen ten opzichte van de vorige week. Het is nog onduidelijk of de kleinere beving bij Siddeburen (kracht 1,8)  in de vroege ochtend van donderdag 16 juli heeft bijgedragen aan deze schademeldingen. Er kwamen bij het IMG 161 telefoontjes binnen, een vijfde had te maken met de beving van Loppersum.

Acuut onveilige situaties

Er zijn 8 meldingen van een mogelijk acuut onveilige situatie gedaan. Van die 8 zijn intussen 7 bezocht adressen bezocht. Een van de meldingen werd beoordeeld als gegrond. De melding kwam van een locatie ruim 40 km buiten het epicentrum. Er zijn maatregelen getroffen om de veiligheid zeker te stellen. Het laatste adres wordt zo snel mogelijk bezocht.

Schade melden

Wie schade constateert aan zijn huis of gebouw kan deze schade bij ons melden via website of telefoon. Wie vermoedt dat er een acuut onveilige situatie is ontstaan, kan dit hier ook melden. Als er sprake is van een direct levensbedreigende situatie, is het altijd beter het alarmnummer 112 te bellen.