Verder naar inhoud
Terug naar overzicht

15 juli 2020

Sinds beving Loppersum 267 schademeldingen

446.jpg

Sinds de beving bij Loppersum om 17.18 uur op dinsdag 14 juli zijn er 267 nieuwe schademeldingen binnengekomen bij het IMG. Er werden 8 meldingen gedaan van een mogelijk acuut onveilige situatie. Hoeveel schademeldingen het directe gevolg zijn van de beving in Loppersum, is op dit moment nog moeilijk te zeggen.

Zie ook onze updatebericht.

Zestig procent meer schademeldingen

Het aantal van 267 schademeldingen is ruim 60 procent hoger dan vorige week. Van de schademeldingen kwamen er 40 uit Loppersum en omgeving. Het gaat dan om een gebied met een straal van 5 km rond het epicentrum. Het IMG ontving 140 telefoontjes, ongeveer een derde bestond uit vragen over de beving.

Acuut onveilige situaties

Er zijn 8 meldingen van een mogelijk acuut onveilige situatie gedaan. Van die 8 zijn intussen vier adressen bezocht. Geen van de meldingen werd beoordeeld als gegrond. De overige adressen worden zo snel mogelijk bezocht.

Schade melden

Wie schade constateert aan zijn huis of gebouw kan deze schade bij ons melden via website of telefoon. Wie vermoedt dat er een acuut onveilige situatie is ontstaan, kan dit hier ook melden. Als er sprake is van een direct levensbedreigende situatie, is het altijd beter het alarmnummer 112 te bellen.