Verder naar inhoud
Terug naar overzicht

1 juli 2020

Een nieuwe website voor alle schade

251.jpg

Het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG) is vanaf vandaag begonnen. We doen hetzelfde als de TCMG, maar we doen ook meer. Op de oude website konden we dat niet goed duidelijk maken. Een nieuwe website biedt ons meer mogelijkheden. Nu is het nog wel zaak dat we dat op een goede manier doen. Help ons en vertel waar het beter kan. Laat een reactie achter onder dit bericht!

Design voor alle schade

Met de komst van het IMG is er niet weer een nieuwe organisatie. Het IMG is de definitieve opvolger van de Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen (TCMG). Tegelijk is er met de komst van een instituut wel wat veranderd. De onafhankelijkheid van het IMG is beter geborgd dan die van de TCMG en bovendien mag het IMG alle schade afhandelen die is veroorzaakt door bodembeweging door gaswinning in het Groningenveld en de gasopslag Norg. Reden om het IMG wel in een nieuw jasje te steken. Wie goed kijkt, ziet dat de verschillen echter klein zijn.

Blijvend verbeteren

De techniek achter de nieuwe site biedt meer mogelijkheden dan de vorige. Het maakt bijvoorbeeld mogelijk het online dashboard visueel verder te verbeteren. We hebben ook geprobeerd om de site voor te bereiden op de start van alle nieuwe regelingen. Tegelijk wilden we, voor wie daarnaar op zoek is, wel meer informatie bieden. Zeker gezien de komst van al die nieuwe regelingen is dat niet overbodig. Nu hebben wij een poging gedaan. Maar uiteindelijk is het aan u, de bezoeker van de site of we daarin slagen. We horen daarom graag welke verbeteringen er mogelijk zijn.

Geef onder dit bericht uw reactie en we gaan ermee aan de slag!