Verder naar inhoud
Terug naar overzicht

30 december 2019

Weekcijfers: 63 afgehandeld en 714 nieuwe schademeldingen

229.jpg

Afgelopen kerstweek kwamen er 714 nieuwe schademeldingen binnen en er werden 63 schademeldingen afgehandeld. Het totaal aantal openstaande schademeldingen steeg met 651. Er is in totaal nu 148,4 miljoen euro schadevergoeding toegekend.

 

Stuwmeerregeling

Afgelopen week maakten 58 mensen hun keuze bekend, zij kozen allen voor het aanbod. Twee weken terug waren dat er veel minder (23 per week). Tot en met morgen, 31 december 2019, kunnen nog 1.722 Groningers voor het aanbod kiezen. Daarna worden alle ‘Stuwmeerdossiers’ volgens de reguliere procedure voortgezet.

Schade-opnames

Het aantal schade-opnames was afgelopen week 208. Vanwege de kerstvakantie is dat minder dan in de afgelopen weken het geval was. Er zijn afgelopen week ook minder adviesrapporten opgeleverd door onafhankelijke deskundigen: 179.

Totaal schademeldingen

Er zijn nu 46.502 schademeldingen bij TCMG binnengekomen, waarvan 13.472 op de dag van de start, 19 maart 2018. In totaal zijn er nu 27.889 schademeldingen afgehandeld en zijn er nog 18.613 in behandeling op circa 15.500 adressen, in eigendom bij circa 12.400 schademelders (onder wie bijvoorbeeld ook woningcorporaties).

Besluiten afgelopen week

Afgelopen week werden er 44 besluiten genomen waarmee dus 63 schademeldingen werden afgehandeld. Het betrof 1 keer een afwijzing van de aanvraag, waarmee het percentage afgewezen aanvragen 5,2 procent blijft. Er zijn 23.521 besluiten genomen over schademeldingen.

Doorlooptijden Westerwijtwerd-meldingen

De beving van Westerwijtwerd vond meer dan een half jaar geleden plaats. Van de schademeldingen die toen binnenkwamen, staat nog een deel open. Dat is te zien in het aantal openstaande schademeldingen van 0,5 tot 1 jaar oud. Die groep groeide naar 3.985 schademeldingen. Het aantal schademeldingen van minder dan 0,5 jaar oud groeide eveneens naar 11.778.

Doorlooptijden oudste schademeldingen

Ook is zichtbaar dat de oudste schademeldingen van meer dan een jaar tot zelfs meer dan twee jaar oud afnemen. Er wordt extra capaciteit op ingezet. Voor zover mogelijk overigens, omdat een deel ervan nog een keuze kan maken voor de Stuwmeerregeling. Er zijn nu 2.850 schademeldingen van meer dan 1 jaar oud in behandeling, 25 minder dan vorige week.