Verder naar inhoud
Terug naar overzicht

2 december 2019

Weekcijfers: 436 afgehandeld en 476 nieuwe schademeldingen

248.jpg

Afgelopen week kwamen er 476 nieuwe schademeldingen binnen en er werden 436 schademeldingen afgehandeld. Het totaal aantal openstaande schademeldingen nam toe met 40. Er is in totaal nu 134 miljoen euro schadevergoeding toegekend.

 

Totaal schademeldingen

Er zijn 44.009 schademeldingen bij TCMG binnengekomen, waarvan 13.472 op de dag van de start, 19 maart 2018. In totaal zijn er nu 26.124 schademeldingen afgehandeld en er zijn er nog 17.885 in behandeling, op circa 15.000 adressen. 

Besluiten

Afgelopen week werden er 397 besluiten genomen. Het betrof 7 keer een afwijzing van de aanvraag, waarmee het percentage afgewezen aanvragen op 5,2 procent komt. Van de meer dan 22.000 besluiten zijn er ruim 9.600 genomen na een keuze voor de Stuwmeerregeling.

Stuwmeerregeling

In de afgelopen week werden er 81 keuzes gemaakt in de Stuwmeerregeling waarvan 12 voor voortzetting van de reguliere procedure. Het aantal adressen waar nog een keuze gemaakt kan worden is op ruim 2.400 gekomen. Zij hebben tot maximaal 31 december 2019 de tijd om een keuze te maken. Daarna wordt in alle gevallen de reguliere procedure voortgezet.

Doorlooptijden Westerwijtwerd-meldingen

De beving van Westerwijtwerd vond meer dan een half jaar geleden plaats. Van de schademeldingen die toen binnenkwamen, staat nog een flink deel open. Dat is te zien in het aantal openstaande schademeldingen van 0,5 tot 1 jaar oud. Die groep groeit nu hard met 300 afgelopen week, tot 2.142 schademeldingen. Ondanks de nieuwe schademeldingen afgelopen week, is het aantal schademeldingen van minder dan 0,5 jaar oud nu: 12.368. Een daling van meer dan 200 ten opzichte van vorige week.

Doorlooptijden oudste schademeldingen

Ook is zichtbaar dat de oudste schademeldingen van meer dan een jaar tot zelfs meer dan twee jaar oud afnemen. Voor zover mogelijk overigens, omdat een deel ervan nog een keuze kan maken voor de Stuwmeerregeling. Er zijn nu 3.375 schademeldingen van meer dan 1 jaar oud in behandeling, bijna 100 minder dan vorige week. Voor alle openstaande schademeldingen zijn er nu nog circa 7.600 schade-opnames nodig (een daling van 400), waarvan circa 1.050 bij schademeldingen van meer dan een jaar oud (een daling van 50). 

Zienswijzen en afwijzingen

Vanaf vandaag is ook in het online dashboard te zien wat de ontwikkeling is van het aantal zienswijzen op adviesrapporten. Bovendien is er een grafiek gekomen met het percentage afwijzingen van aanvragen door de tijd heen. Het dashboard is daarbij vereenvoudigd door complexe grafieken op te delen in meerdere eenvoudiger grafieken.