Verder naar inhoud
Terug naar overzicht

19 maart 2018

Een acuut onveilige situatie: als u zich zorgen maakt

6.jpg

Stel, een muur gaat naar voren of naar achteren hellen, of een gevel lijkt te gaan omvallen. Als u zich zorgen maakt over een onveilige situatie kunt u het best zo snel mogelijk contact met ons opnemen.

Wij noemen dit een ‘acuut onveilige situatie’ en daar hebben we een speciale procedure voor.

Als u ons belt (0800 4444 111, dagelijks bereikbaar tussen 8.00 en 20.00 uur) of het formulier op deze website invult, komt er zo snel mogelijk iemand naar u toe. We schatten het gevaar in en schakelen zo nodig direct mensen in om bijvoorbeeld stutten aan te brengen. Dit zijn enkele voorbeelden van situaties die als acuut onveilig kunnen worden beoordeeld:

- Het gebouw is (gedeeltelijk) ingestort of er is instortingsgevaar;

- Er is ernstige scheefstand van een gebouw of een verdieping;

- Er is ernstige schade aan primaire onderdelen van de hoofddraagconstructie;

- Er zijn delen aan het gebouw die een zeer duidelijk valgevaar tonen;

- Er is een (direct) risico voor bewoners of omwonenden, voor de openbare ruimte of voor derden;

- Andere noodsituaties.

Er is dus sprake van een acuut veiligheidsrisico wanneer de constructie zo is aangetast dat er een direct risico voor mens, dier en milieu bestaat. Er is geen tijd om dit volgens de normale procedure te herstellen, de zaak moet onmiddellijk worden veiliggesteld.

Dat wij direct actie ondernemen, betekent niet dat uw de regie verliest. Samen met ons kunt u beslissen hoe we de situatie in goede banen kunnen leiden zodat u zich weer veilig voelt.